NW

Velg format

159 kr
Kommer for salg
08.07.2013
ISBN
9788203219221
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Leah, Nathan, Felix og Keisha vokste opp i Londons nordvestre del, i Caldwell Estate, et av Englands altfor mange nedslitte kommunale boligområder. De fem trøstesløse høyblokkene fra 70-tallet utgjorde et nabolag som får selv de mest miserable nordiske urbane ghettoer til å glitre i sammenlikning. For ungdom derfra var det bare én ting som gjaldt hvis du ville opp og fram i verden, og det var å komme seg bort.
NW er et multikulturelt område med svært blandet befolkning, sosialt sett. De kommunale boligområdene ligger like ved oppgraderte strøk, der velstående, hippe mennesker rykker inn.
Er det mulig å foreta en klassereise og likevel bevare sin identitet? Hva er egentlig røtter, og er de noe som binder eller noe som frigjør? I NW tar Zadie Smith for seg disse spørsmålene. Hun skildrer London NW som en flytende strøm, noe som alltid er i bevegelse, der den som strever med å finne fotfeste, fort kan drukne.

Zadie Smiths energi og dynamikk, den skarpe observasjonsevnen, sansen for de avgjørende detaljene i en personskildring, den slående dialogen, gjør henne til en helt spesiell forfatter. Barokk humor og absurde situasjoner løfter romanen ut av sosialrealistisk tristesse og inn i et allmennmenneskelig rom der hver enkelt leser kan føle seg hjemme.
"Zadie Smiths nye roman engasjerer langt på vei med sin uvørne miks av fremstillingsformer, by-blues og personer som lurer på hvordan de henger sammen. «NW» er blitt en levende bok om å komme fra et sted som stadig forandrer seg."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"I sine skitneste og mest sprakende farger trer London i romanen «NW» frem for oss under det fantastisk rytmiske blikket til Zadie Smith. (...) At Zadie Smith gjør andres liv gjennomtrengelige og nødvendige for oss andre, måtte hun skrive så lenge hun lever."
Thea Marie Dolva, Fædrelandsvennen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203219221
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Kari Risvik, Kjell Risvik
Salgsdato 07.02.2013
Orig. tittel NW
Emne Skjønnlitteratur London Sosial lagdeling Barndom Romaner Byer
Zadie Smith

Zadie Smith

Zadie Smith er født i 1975, oppvokst i Nordvest-London og bor nå i New York. Hun regnes som en av sin generasjons mest prominente britiske forfatter og har mottatt mange priser. Hun ble tildelt Guardian First Book Award, James Tait Black Memorial Prize for Fiction og Whitbread First Novel Award for debutromanen "Hvite tenner", som ble en stor internasjonal suksess. "Autografmannen", hennes andre roman, var på kortlisten til the UKs Orange Prize for Fiction og vant The 2003 Jewish Quarterly Wingate Literary Prize for Fiction. "Om skjønnhet", hennes tredje roman, var nominert til Booker-prisen og vant Commonwealth Writer's Regional Award. Romanen "NW" ble i 2012 mottatt med glimrende kritikker, i likhet med hennes nyeste roman, "Swing Time (2017)". Smith er også en glimrende og produktiv essayist. Alle romanene hennes er oversatt til norsk. Smiths energi og dynamikk, hennes skarpe observasjonsevne og slående dialog, gjør henne til en helt spesiell forfatter. Les mer