Norge i Sudan

på bunnen av sola

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203295010
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Da verdens yngste nasjon ble til etter å ha utkjempet Afrikas mest langvarige borgerkrig, var det med Norge som fødselshjelper. "Norge i Sudan: På bunnen av sola" er historien om hvordan Norge har preget Sør-Sudans skjebne. Det er historien om hvordan norske hjelpeorganisasjoner vokste seg store på den gamle misjonsmarken. Om hjelpearbeidere som i solidaritet skaffet de sørsudanske opprørerne våpen, og norske politikere som banet vei for selvstendigheten. Det er historien om hvor lett det er å drømme om sitt eget land, og hvor vanskelig det er å bygge det.
I desember 2013 brøt det igjen ut krig i Sør-Sudan. I løpet av bare noen uker ble byer lagt øde og landet rasert. Nesten ett år senere er ingen fred i sikte.
"Glimrende om Norge i Sudan. Bibiana Dahle Pienes bok bør leses av alle med interesse for Afrika, bistand og Sør-Sudans spesielle historie."
Terje Vigtel, Bistandsaktuelt

"Bokens kanskje sterkeste side er dens troverdighet. Pienes arbeid vitner om en genuin undring, fascinasjon og frustrasjon som man bare kan få ved å ha tilbragt litt tid i landet. (...) Piene har skrevet en rystende og fascinerende bok. Man sitter igjen med en betimelig nyansering av bistandens effekter og norsk fredsarbeid."
Nikolai Hegertun, Minervanett

"En fantastisk innsiktsfull og grundig bok (...) En utrolig interessant bok for alle som har den minste interesse for Afrika og bistandsarbeide."
TM, magasinet Reiselyst

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203295010
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 08.09.2014
Emne Bistand Faglitteratur Sudan

Bibiana Dahle Piene

Bibiana Dahle Piene er journalist med bakgrunn fra blant annet NRK, Bistandsaktuelt og NTB. Hun har en mastergrad i journalistikk fra Universitetet i Oslo, der hun undersøkte den norske pressens blikk på Sudan gjennom et hundreår. I 2002 laget hun dokumentarfilmen "Bad Money: The War on Bribery" i samarbeid med Visions AS. Hun har skrevet boken "Norge i Sudan. På bunnen av sola" (2014) som hun har fått Internasjonal Reporter-diplom for. Les mer