Nordkraft

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203217494
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Nordkraft" er en roman om en gruppe unge mennesker som lever på begge sider av lovens grenser. Handlingen er lagt til Aalborg, i første halvdel av 90-årene, blant misbrukere, drømmere, kynikere og fortapte foreldre, som alle sammen bare så vidt holder det gående, hvis de lar være å se seg tilbake.

"Nordkraft" består av tre deler:
Junkiehunder: Maria er "pusherfrau" (som de sier på den kanten), hun smugler for Asger, som eier de to rotweilerne Tripper og Tjalfe. Hun har sin faste rute mellom Aalborg og Christiania og en dag går det nesten galt. Og ingenting blir bedre av at svinehuden, Ullas bryster, politiet og den iranske desertøren kommer på banen.
Broen: Allan har vært til sjøs og er kommet tilbake med et digert arr i pannen etter en skipsbrann. Han har én ambisjon, og det er å ikke falle tilbake til det livet han levde da han forlot byen for et par år siden. Men fortida truer med å innhente ham og Maja, som han forelsker seg i, stoler ikke helt på ham.
Begravelse: En av vennene dør av overdose. De andre møtes til gravøl og konfronteres med sin felles fortid. I løpet av dagen åpnes gamle sår og nye muligheter melder seg.
"Nordkraft" er rå og voldsom, sørgelig og munter.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203217494
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Knut Johansen
Salgsdato 18.04.2012
Orig. tittel Nordkraft
Emne Skjønnlitteratur Outsidere Ungdom Danmark Narkotika Romaner

Jakob Ejersbo

Jakob Ejersbo (1968-2008) regnes som en av Danmarks store litterære stemmer. Han har skrevet både romaner og noveller og ble første gang utgitt på norsk med den prisbelønte romanen "Nordkraft" (2003), som også ble filmatisert. For denne boken ble han tildelt flere priser, blant andre den prestisjetunge De Gyldne Laurbær. "Eksil" er første bok i en frittstående trilogi hvor handlingen er lagt til Tanzania. "Liberty" er nummer to. Jakob Ejersbo bodde selv i Tanzania i 1974-77 og 1981-83. Les mer