Natthjem

roman

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203353178
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Mai bor sammen med sin nye familie på det lille tettstedet hun vokste opp. Her har hun funnet et gammelt hus som kan gi en følelse av ro. Sønnen Inge slites mellom sine foreldre, som etter en rettssak om omsorgen ikke lenger snakker sammen. Han søker trygghet og tilhørighet, men treffer på mennesker som ikke har forutsetning for å ta seg av ham eller se at han fortsatt er et barn. I stedet merker han nye følelser som skremmer og forvirrer ham.
"Natthjem" inneholder mange og sammensatte motiver - om hvordan det er å være foreldre og samtidig noens datter eller sønn. Og om hvordan barn alltid står i fare for å arve de voksnes historie. "Man skal være usedvanlig tykkhudet for å unngå å la seg berøre av Merethe Lindstrøms siste roman. Boken er en mollstemt beretning om frostskadede menneskesinn, stillferdig fortalt i et kompromissløst renskåret språk, som nærmest dirrer av tilbaketrengt uro."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Lindstrøm maktar å mane fram ein litteratur som ikkje slepp tak i lesaren. Med låg røyst og i eit enkelt, men ladd språk penslar ho fram ei alvorleg, sterk og klok historie om det å vera menneske." Margunn Vikingstad, Dag og Tid

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 239
Utgitt 2012
ISBN 9788203353178
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 25.09.2012
Emne Romaner Foreldre Skilsmisse Skjønnlitteratur

Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm har 30-årsjubileum som forfatter i år. Hun debuterte i 1983 og har skrevet seks novellesamlinger og syv romaner. Bøkene hennes har lenge blitt møtt med anerkjennelse, men de siste årene har interessen for forfatterskapet tatt fart. Merethe Lindstrøm har etablert seg som en av de viktigste samtidsforfatterne i Norge i dag. Hun er blitt kalt en tvilens forfatter, en som urovekkende presist skildrer menneskets innerste smertepunkter.
For novellesamlingen "Gjestene" (2007) ble Lindstrøm nominert til flere viktige litteraturpriser, og hun fikk Doblougprisen for sitt forfatterskap. "Dager i stillhetens historie" (2011) førte til et endelig gjennombrudd, også internasjonalt. Hun mottok både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris for romanen. "Dager i stillhetens historie" er per i dag solgt til 11 land. Lindstrøm har fått strålende kritikker for sin nye novellesamling "Arkitekt" (2013). Boken er nominert til Ungdommens kritikerpris. Les mer