Mytteriet på Wager

en beretning om skipbrudd, opprør og mord

Velg format

319 kr
På lager
ISBN
9788203451461
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Den 28. januar 1742 skyller en synkeferdig seilskute opp på kysten av Brasil. Om bord er tretti avmagrede menn, knapt i live, som har en ekstraordinær historie å fortelle. De er overlevende fra Wager, et britisk fartøy som hadde forlatt England i 1740 for å jakte på en spansk gallion full av skatter.
Wager hadde forlist på en øde øy utenfor Patagonia etter å ha rundet Kapp Horn. Her utviklet det seg til rent anarki. Kapteinen ble utsatt for mytteri, og mytteristene satte til havs igjen. De blir hyllet som helter da de omsider kommer seg hjem. Seks måneder seinere dukker kapteinen og hans menn opp i England. De har en helt annen historie å fortelle.
Dette er en storslått fortelling om ekstreme utfordringer, overlevelse og selve kampen om verdensherredømme.

«Heidundrende litterær seilas! David Granns historie om det ulykksalige skipet Wager er en ramsalt skipperskrøne fra virkeligheten. (...) «Mytteriet på Wager» er en sydende sterk cocktail av like deler kulturforståelse, krim fra virkeligheten og maritim historie.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2024
ISBN 9788203451461
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Torleif Sjøgren-Erichsen
Salgsdato 16.05.2024
Orig. tittel The Wager
Emne Drap Faglitteratur 1700-tallet Forlis Sør-Amerika Sjølivet
David Grann

David Grann

David Grann (f. 1967) er amerikansk bestselgerforfatter og prisvinnende journalist i The New Yorker. Aschehoug har tidligere gitt ut den kritikerroste boka En amerikansk forbrytelse (2020), som er filmatisert av Martin Scorsese. Les mer