Mytteriet på Wager

en beretning om skipbrudd, opprør og mord

Velg format

429 kr
På lager
ISBN
9788203451454
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

Wager hadde forlist på en øde øy utenfor Patagonia etter å ha rundet Kapp Horn. Her utviklet det seg til rent anarki. Kapteinen ble utsatt for mytteri, og mytteristene satte til havs igjen. De blir hyllet som helter da de omsider kommer seg hjem. Seks måneder seinere dukker kapteinen og hans menn opp i England. De har en helt annen historie å fortelle.
Dette er en storslått fortelling om ekstreme utfordringer, overlevelse og selve kampen om verdensherredømme.

«Et mesterverk. Svært spennende dokumentar om en desperat seilas som startet i 1740, og som får bøkene til havets forfattere som Melville og O'Brian til å blekne.» Stein Roll, Adresseavisen (Terningkast 6)

«Heidundrende litterær seilas! David Granns historie om det ulykksalige skipet Wager er en ramsalt skipperskrøne fra virkeligheten. (...) «Mytteriet på Wager» er en sydende sterk cocktail av like deler kulturforståelse, krim fra virkeligheten og maritim historie.» Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5)

«Eventyrlig fortelling om en av verdens hardeste seilas.» Mats Mørk, Dagbladet (Terningkast 5)

«Ramsalt, medrivande og sann historisk krim. Resultatet er ei vakker bok, med mykje bildemateriale og historiske kart, som også er basert på grundig kjeldegransking i eit uventa godt dokumentert hendingsforløp.» Rolv Nøtvik Jakobsen, Vårt Land]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 267
Utgitt 2024
ISBN 9788203451454
Format Innbundet
Språk Bokmål
Oversetter Torleif Sjøgren-Erichsen
Salgsdato 21.05.2024
Orig. tittel The Wager
Emne Forlis Sør-Amerika Sjøreiser 1700-tallet Faglitteratur Drap
David Grann

David Grann

David Grann (f. 1967) er amerikansk bestselgerforfatter og prisvinnende journalist i The New Yorker. Aschehoug har tidligere gitt ut den kritikerroste boka En amerikansk forbrytelse (2020), som er filmatisert av Martin Scorsese. Les mer