Morsmelk

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203269257
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En fertilitetslege som ikke har noen morsfølelse for sitt eget barn. En datter som vokser opp hos besteforeldrene og brekker seg av den sovjetiske skolemelken. Vekselvis forteller de to latviske kvinnene om et liv i Sovjetunionens skygge.
Romanen Morsmelk spenner over hele Latvias tid som Sovjetrepublikk, og viser hvordan det autoritære styret ikke bare legger begrensninger for deres ytre utfoldelse, men spiser seg inn i selve eksistensen. Den er også en fortelling om kjærlighet mellom generasjoner, og veien mot frihet, fortalt av en av Latvias viktigste nålevende forfattere.

«... en finstemt realistisk, både sår og usentimental, opprørende og opprørsk hverdagsfortelling. Det er sterkt gjort.» Geir Pollen, Klassekampen

«... en kompakt og gripende historie om makt og avmakt bak jernteppet i Latvia. Ikstenas kortfattede, og overraskende humoristiske, språk skaper en troverdig ramme for fortellingene. (...) I Morsmelk kombinerer hun vanskelige familierelasjoner, regimekritikk og eksistensielle spørsmål med en beundringsverdig språklig eleganse som kommer til live gjennom Snorre Karkkonen Svenssons oversettelse.» Maren Dahl Keller, Bok365 (Terningkast fem)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203269257
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Snorre Karkkonen Svensson
Salgsdato 24.01.2022
Orig. tittel Mātes piens
Emne Romaner Latvia Skjønnlitteratur Familie 1960-1999
Nora Ikstena

Nora Ikstena

Nora Ikstena er født i Riga i 1969. Siden debuten i 1998 har hun utgitt over 20 bøker og er i dag en av Latvias mest anerkjente og leste forfattere. Morsmelk ble en kritikerhyllet bestselger i hjemlandet og er dessuten forfatterens internasjonale gjennombrudd. Les mer