Moren

historien om Wenche Behring Breivik

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203294525
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Moren. Historien om Wenche Behring Breivik" handler om moren til terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik. Sent på kvelden 22. juli 2011 hentet politiet henne ut av leiligheten hennes på Hoff i Oslo. Sønnen hadde tilstått å stå bak bomben i regjeringskvartalet og skytingen på Utøya samme dag. I løpet av noen minutter var livet hennes snudd på hodet. Hun var for alltid forbundet med den største terrorhandlingen på norsk jord i fredstid. Og hun var helt alene.

Svært lite er kjent om Wenche Behring Breivik og hennes og familiens bakgrunn, og om hvordan hun opplevde tiden etter 22. juli 2011. Hun ga ingen intervjuer til media. Journalist og forfatter Marit Christensen ble kjent med henne på senvinteren 2012, da Wenche Behring Breivik ba henne om hjelp til å sette ord på sin livshistorie. De to kvinnene er begge født like etter krigen og tilhører samme generasjon, men deres liv ble likevel helt forskjellige.

I denne boka forteller Marit Christensen historien til kvinnen hun ble kjent med - og om sine møter med en mor i sjokk, sorg og sinne etter sønnens grufulle gjerninger. Wenche Behring Breiviks opprinnelige ønske om å få hjelp til å skrive en bok, og senere hennes ønske om å få boka ferdigstilt under andre forutsetninger, ble til en egen fortelling i det siste året av hennes liv, mens hun kjempet med uhelbredelig kreft. Den fortellingen er også en del av denne boka. "Boka «Moren» er en veldig personlig, intens og ganske varm skildring av Wenche Behring Breiviks liv. (...) Det er godt skrevet, medrivende og interessant å lese."
Kjell Lars Berge, NRK

"Marit Christensens bok blir halden saman av personlege erindringar om dei usynlege klasseavgrunnane på Oslos vestkant. Direkte og indirekte er «Moren» eit tidsdokument frå Norge, om forkomne draumar og forspilt liv, men inga forklaring på det som skjedde den 22. juli 2011."
Edvard Hoem, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203294525
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 31.10.2013
Emne 22. juli-terroren Utøya Faglitteratur Familie Barndom Biografier Oslo

Marit Christensen

Marit Christensen er journalist og forfatter. Etter avsluttede universitetsstudier utdannet hun seg til journalist og arbeidet som journalist og redaktør i NRK fra 1977 til 2002. Hun har bred erfaring fra mange områder innen radio og fjernsyn - fra politikk og internasjonale forhold til underholdning og undervisning i journalistikk - og har vært korrespondent i Russland (Sovjetunionen) og Danmark. Siden 2003 har hun arbeidet med forskningsprosjektet «Personfokusering i massemediene».
Marit Christensen har tidligere skrevet bøkene "Smirre" (1994), "Målrettet. Til topps med Marit Breivik" (2000) og "Liv i bilder" (2011). Hun har også oversatt og skrevet artikler i forskjellige medier, bl.a. "Ord kan drepe" i boka "Gravende journalistikk. Metode, prosess og etikk". Les mer