Med meg selv i kofferten

grand tour, Istanbul og Damaskus

Velg format

139 kr
På lager
ISBN
9788203197024
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Dette er boken om Sven Kærup Bjørneboes reise i Tyrkia og Syria. Forfatteren avlegger en blodfersk rapport fra historiens åsteder i Midtøsten. Et område der historien hjemsøker nåtiden og preger nåtidens problematikk.
Tilsynelatende uanstrengt beveger den reisende forfatteren seg gjennom de ulike kulturer som opp gjennom århundrene og årtusenene har etterlatt sine spor langs hans rute. Han har nær kontakt med folk og islam, drøfter Al Qaida med mennesker han treffer i Damaskus, samtidig som han med en viss selvironi følger i sporene til dannelsesreisene som medlemmene av overklassen i det gamle kolonialistiske Europa foretok. Den såkalte Grand Tour.
Med sitt personlige nærvær og med innblikk i den kompliserte sammenvevingen av politikk, religion og historie er dette en bok som ikke minst henvender seg til den kulturhistorisk orienterte opplevelsesturisten.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203197024
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 22.08.2012
Emne Reiseskildringer Faglitteratur Libanon Tyrkia Syria Reiser

Sven Kærup Bjørneboe

Sven Kærup Bjørneboe (f. 1943) er kjent for sine mange essaybøker. Han har også en rekke prosalyriske utgivelser bak seg, blant annet "Skjærgårdsmesse" og "Gjensyn og klage". Han har utgitt selvbiografien "Ung mann i lang frakk", fikk Brageprisen i 1996 for "Jerusalem. En sentimental reise" og har mottatt Det norske akademis pris. Han har dessuten skrevet familieportrettet "Onkel Jens", om dikteronkelen Jens Bjørneboe. Sven Kærup Bjørneboe fikk stor oppmerksomhet for reiseessayet "Med meg selv i kofferten. Grand tour. Istanbul og Damaskus" (2009). Les mer