Mapuche

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203370151
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Mapuche" er en krim som fillerister deg! Den er rå og brutal, øm og poetisk, rystende og dypt engasjerende.

Et menneske blir lempet ut i havet fra et helikopter. En prostituert transvestitt blir funnet drept i en bortgjemt avkrok av Buenos Aires havnekvarter. Her selger både kvinner og menn seg for noen pesos, for å overleve. Det er hverdagskost at folk blir drept. Få bryr seg.
Men det gjør Jana Wenchwn. Hun er billedhogger og Mapuche-indianer og har opplevd at folket hennes er blitt både fordrevet og forfulgt. Jana har dessuten selv måttet selge sin kropp i byens bakgater for å overleve. Hun tar kontakt med Ruben Calderon som opplevde at både far og datter forsvant i diktaturets torturkamre. Selv slapp han ut og har i stillhet bygd seg opp som privatdetektiv. Sammen med mødrene på Mai-plassen jakter han på "forsvunne" opposisjonelle og tidligere bødler.
Snart viser det seg at saken har røtter tilbake til militærdiktaturets tid. Og demokratiets ferniss kan være tynt, selv etter 30 år. De gamle aktørene har fortsatt mye å skjule og midlene de er villige til å bruke, står ikke tilbake for fortidens metoder.

"Mapuche" er en bok man rett og slett ikke klarer å legge fra seg.
"... en gnistrende fortalt hevnsaga som strekker seg fra slummen i Buenos Aires til de snødekte Andesfjellene, og er så langt unna uforpliktende kosekrim ved peisen som det er mulig å komme."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203370151
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Thomas Lundbo
Salgsdato 20.02.2014
Orig. tittel Mapuche
Emne Skjønnlitteratur Politi og detektiver Krim Romaner Thrillere Argentina

Caryl Férey

Caryl Férey har skrevet en rekke romaner siden debuten i 1994 og har gjort seg særlig bemerket for "Zulu", "Utu" og "Mapuche". Han fikk ti franske krimpriser for "Zulu", og "Mapuche" ble kåret til «Årets beste krim» av bokmagasinet Lire. Férey skriver også for barn, for musikere, teater og radio og er i tillegg kjent som en fremragende utenriksjournalist og forfatter av undersøkende reisejournalistikk. Les mer