Bla i boken

Madonna i pels

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788242167163
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En bittersøt kjærlighetshistorie, en verdenssensasjon av en gjenoppdaget klassiker. En tyrkisk McCullers.

Tjuetallets Berlin er en metropol som spraker av liv, en by preget av banebrytende kunst, politisk buldring og lugubre kabareter. En ung tyrkisk mann, Raif, kommer til den tyske hovedstaden for å gå i lære så han kan ta over sin fars såpefabrikk i Tyrkia. Men Raif er en følsom drømmer, mer interessert i litteratur og kunst enn av å lære seg et yrke. På et galleri får han se et maleri, av en kvinne han ikke klarer å slutte å tenke på. Når han blir kjent med kunstneren, den viljesterke, selvstendige Maria, blir det et møte for livet.

«Madonna i pels» er en bittersøt fortelling om intens kjærlighet, om menneskets ensomhet og om å bli kuet av livet. Romanen ble første gang utgitt i Istanbul i 1943. Lenge var den en vel bevart hemmelighet, men er nå oversatt til en rekke språk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2018
ISBN 9788242167163
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Ayfer Erbaydar, Alf Storrud
Salgsdato 04.05.2018
Orig. tittel Kürk mantolu madonna
Emne Lydbøker Klassisk litteratur Ensomhet Romaner 1918-1939 Berlin Kjærlighet Skjønnlitteratur
Lest av Haakon Strøm

Sabahattin Ali

Sabahattin Ali (1907-1948) ble født i den ottomanske byen Egridere (nå Ardino I Sør-Bulgaria). I 1948 ble han drept på den bulgarske grensen da han forsøkte å forlate Tyrkia. Ali var politisk dissident og virket som lærer, forfatter og journalist. To ganger ble han fengslet for sitt politiske syn. Les mer