Lofoten

Velg format

119 kr
På lager
ISBN
9788203353055
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Hva får en ung kvinne fra New York til å dra til Lofoten og bo der et år? Rebecca Dinerstein mottok et stipend fra Yale University for å reise og skrive hvor som helst i verden. Hun søkte seg mot nord, til et sted der lyset var spesielt. Resultatet er blitt en sensitiv og sensuell debutbok, kjennetegnet av Dinersteins særegne blikk på omgivelsene.

"Lofoten" inneholder dikt på både engelsk og norsk og er en samling om og til Norge og norsk natur. Dinerstein gir liv til hverdagen i Lofoten, der fjellene, åkrene, lyset og mørket spiller mot hverandre.

Diktene er både på engelsk og på norsk. "En tospråklig diktsamling gir varme observasjoner av årstiders og døgns skiftninger i et av verdens mest storslåtte fjell- og fjordlandskaper. Rebecca Dinerstein ble bergtatt av Lofoten, og restgløden i poesien slår mot leseren."
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Diktlinjene er ofte lekre eksempler på hvordan såkalt frie vers kan holdes sammen og samle opp kraft gjennom bruk av alliterasjon og rytmiske elementer som er knyttet til pust ... Rebecca Dinerstein er en løfterik debutant."
Knut Ødegård, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203353055
Format Ebok
Språk Annet
Oversetter Rebecca Dinerstein, Nora Campbell, Linn Øverås
Salgsdato 16.08.2012
Emne Skjønnlitteratur Lyrikk

Rebecca Dinerstein

Rebecca Dinerstein (f. 1987) er fra New York. Hun har en bachelor i skrivekunst fra Yale University, og tar nå en master ved New York University. Dinerstein lærte seg norsk under skriveoppholdet i Lofoten, og diktsamlingen "Lofoten" (2012) er hennes debutbok. Les mer