Little Bee

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203216909
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Et ungt engelsk ektepar, Sarah og Andrew, reiser til Nigeria for å prøve å gjenopplive et skrantende forhold. En dag våger de seg utenfor ferieparadisets bevoktede område og møter to søstre på vill flukt fra soldatene som har utslettet landsbyen deres. Sarah og Andrew befinner seg plutselig i en situasjon der de må ta et umenneskelig valg.
To år senere banker den ene av søstrene, Little Bee, på ekteparets dør i England. Igjen konfronteres Sarah og Andrew med den dagen de så døden i hvitøyet, den dagen som forandret livet deres fullstendig.

"Little Bee" er en sterk og rørende skildring av en ung jentes ustoppelige vilje til å skape seg et nytt liv.

"Den er av de bestselgere som fortjener å være bestselger. Det er en nydelig nitrist rystende fortelling fra en av mange asylsøkeres skjebne. (...) Denne fortellingen er mer enn tankevekkende."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"En internasjonal bestselger som tar opp et alvorlig emne og gir det elegant litterær form. (...) den makter å gå under overflaten, utnytte klisjéaktige forestillinger og enkel psykologi, og er en roman som rammer leseren midt i vår vesteuropeiske selvgodhet."
Hans H. Skei, Aftenposten

"Og romanen har flere av underholdningsromanens grep: spenning, dramatikk, kjærlighet, død. Jeg vil si at boken er mer enn som så. Chris Cleave greier å hente frem et individ, et ansikt, i strømmen av krigsrammede flyktninger. Han gjør politiske konflikter langt borte viktige for oss, her og nå. Og han skildrer svakhet og mot på en måte som kan få alle til å gå i seg selv: Hva ville jeg gjort? Hvor er min samvittighet?"
Anne Cathrine Straume, NRK

"Chris Cleave har skrevet en klok og rørende roman som både tematiserer flyktningepolitikk og sorgen over å miste."
Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203216909
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Guro Dimmen
Salgsdato 04.05.2011
Orig. tittel The other hand
Emne Skjønnlitteratur Flyktninger Romaner Storbritannia Nigeria
Chris Cleave

Chris Cleave

Chris Cleave har skrevet romanene "Incendiary" ("Kjære Osama", 2006), som ble utgitt i tjue land og filmatisert, og "The Other Hand"/"Little Bee", som vinner stadig flere lesere verden over og nå skal bli film med Nicole Kidman i en av hovedrollene. Les mer