Mønster fra boken Sy med Vilde

Vilde Berg-Larsen lever av å designe og sy fargesterke kleskolleksjoner. Her vil hun vise hvor enkelt det er å sy fine plagg. Hemmeligheten ligger i valg av stoffer og materialer. Stoff-research er derfor en stor del av sy-prosessen, og i boken får du gode tips til hvor du kan finne vakre stoffer.

Vilde er opptatt av at klærne skal kunne brukes på flere måter. Et eksempel er den enkle Multiway-toppen. Den er sydd av mindre enn én meter med stoff, og kan knytes på utallige måter. Et grunnmønster kan, med små endringer og detaljer, gi helt forskjellige kjoler.

En splitt, åpen rygg, ulik lengde, ermeløs eller med trompet-ermer vil gi kjoler med helt ulik stil. Kombinerer du disse enkle designene med vakre og unike stoffer, får du et eksklusivt og personlig plagg.

OBS! På oppskriften "one shoulder-kjole":
Den sorte streken markerer skjæringen til one shoulder-kjolen, og er brettekant. Slik kan du enkelt brette kjole-mønsteret for å få Oneshoulder. Når du bretter må du være obs på møtepunktene (der de grønne strekene krysser), slik at du følger mønsterets linjer. De organiske linjene, eller buene, må gå i ett med den brettede Oneshoulder-linjen.

Du kan også lage brettekanten mer buet om du ønsker det.