Kiley Reid. Litt av en tid

«Dette er en roman som gjør deg imponerende utilpass», skriver Sunday Times’ kritiker om Kiley Reid’s Litt av en tid, en debut som har klart å ta engelskspråklige lesere med storm og bli nominert til den høythengende Bookerprisen. Nå gleder vi oss til vilt å gi ut boka i Norge. Her har vi nemlig noe så sjeldent som en roman som kan vekke både latter, gisp og ettertanke hos leseren. 

En kveld den 25 år barnevakten Emira tar Briar på tre år med seg til et kjøpesenter, blir hun stanset av en vekter. Han mistenker den svarte kvinnen for å ha kidnappet den hvite jenta. Opptrinnet blir filmet av en forbipasserende, og Emira er rasende og ydmyket. Alix, moren til Briar, vil gjøre alt godt igjen. Hun er vant til å få det som hun vil, men nå går likevel ikke alt etter planen. Og etter hvert skjønner Emira mer og mer om hva det er hun vil.

Tekst: Hilde Rød-Larsen, redaktør

Litt av en tid finnes også som ebok

«Årets mest provoserende pageturner»

Med Litt av en tid viser Kiley Reid hvordan man på en underholdende måte kan belyse viktige samfunnsproblemer, her spesielt rase og klasse. Romanen er en intenst medrivende bok – full av humor, varme og spenning – som også får leseren til å kaste et kritisk blikk på seg selv, fordi den går inn i fordommene vi alle har, ofte uten at vi vedkjenner oss dem. 

Romanen spør dessuten: Hva er forskjellen mellom å ville godt og å gjøre godt? «De gode intensjoners komedie», kaller anmelderen i The Atlantic den. Forfatteren pirker dessuten i ulike former for usynlig maktbalanse og -ubalanse i menneskelige relasjoner. Hun viser hvordan Emira trass i sin materielle fattigdom og sitt tilsynelatende mislykkete arbeidsliv til dels inntar en sterkere posisjon enn Alix i deres forhold, trass i Alix’ materielle overflod og såkalt vellykkete profesjonelle liv.

Litt av en tid er en handlingsdrevet roman som er full av fantastiske dialoger og treffende refleksjoner. «Årets mest provoserende pageturner», skriver Entertainment Weekly om den. Måtte norske lesere også la seg provosere! 

Kjøp Litt av en tid her
Kiley Reid

Kiley Reid

Kiley Reid har studert ved Iowa Writers Workshop, der hun ble tildelt Truman Capote Fellowship. Hun bor i Philadelphia i Pennsylvania. Litt av en tid er hennes debutroman. Den gikk rett inn på bestselgerlisten til New York Times ved utgivelse, og er under oversettelse til en rekke språk. Romanen ble nominert til Bookerprisen 2020.
Les mer