Bokpodcast - litteratur på øret 

Å lytte mens du trener eller fikser ting, er gull. Enten du hører på lydbøker eller du er podcastentusiast. Men hva med å kombinere bøker og podcast? Her er gode bokpodcaster du kan lytte til og som vil gi deg inspirasjon til å lese. 

Hvorfor skriver du? 

Hvorfor skriver du? En podcast om nettopp det. Om å skrive. Drømmer du om å bli forfatter? I denne podcastserien får du mange skrivetips fra kjente og kjære forfattere. Hør hvorfor Jan Kjærstad, Maja Lunde, Trude Teige, Aasne Linnestå og mange flere forteller om det å skrive. I slutten av januar starter vi opp med en ny sesong og med Thure Erik Lund som første forfatter ut. 

Frokost for hjernen 

I Frokost for hjernen forteller flinke forfattere om temaer de brenner for. I denne podcasten snakke vi om mye! Fra hva staten bruker pengene dine til og til Erdogan - Tyrkias nye sultan. I det første mysteriet snakker Katharina Vestre om oppskriften på et menneske, Reidar Müller tar oss inn i skogens historie og Sissel Gran snakker om alderdommen i Inni er vi alltid unge. Bli litt smartere og briljer med ny kunnskap. 

Flere bokpodcaster 

Boktips 
CappelenDamms egen podcast der forfatterne forteller om bøkene de skriver, bøkene de leser, bøker som har formet dem og om bøker alle burde lese. 

NRK Bok 
Her kan du høre alt NRK lager av litteraturstoff i de ulike programmene

Radio Gyldendal 
En podcast om litteratur. 

Kjente bøker på fire minutter 
Hvor ofte har du ikke kjent på følelsen av at det var bøker du burde ha lest? Nå kan du lære deg en bok på kun få minutter. 

Sølvberget 
Intervjuer, boktips og mye annet fra Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger. 

The Guardian Books
Ukentlig oppdatering om bøker fra hele verden. Dybdeintervjuer med forfattere og gode diskusjoner. De har også en egen podcast for barne- og ungdomsbøker. 

The Book Review 
Ukentlig podcast som tar for seg nye bøker og trender. Forfatterbesøk og diskusjoner. 
 
World Book Club (BBC) 
Verdens største forfattere diskuterer sine mest kjente bøker. 

Potter-generasjonen 
Studentradioen i Bergen tar for seg Harry Potter bok for bok, kapittel for kapittel, og ser på den med voksne øyne. Denne podcasten er perfekt for Harry Potter-fans som ønsker seg en dyp, reflektert og morsom analyse av sine yndlingsbøker!

BOBcast 
Bergen Bibliotek produserer godt og variert bokstoff. 

 

Utforsk flere bokpodcaster her! 

Hvorfor skriver du, Maja Lunde?

– Skrivingen har jeg med meg hele tiden, sier Maja Lunde. Jeg er heldig jeg kommer fra et hjem med mange bøker og hadde foreldre som var veldig flinke til å lese for meg.

Hvorfor skriver du, Jan Kjærstad?

– Alle forfattere må lese hele tiden når de skriver. Da skriver de best, sier Jan Kjærstad i samtale med redaktør Mia Bull-Gundersen. – Alt du leser vil styrke det du skriver, fortsetter han.

Hvorfor skriver du, Helene Flood?

– Jeg begynt å jobbe med Terapeuten da jeg gikk i permisjon. Det ble også en form for egentid. Jeg hadde lest noen psykologiske thrillere som åpnet sjangeren for meg. Jeg er interessert i de mørke irrgangene i menneskesinnet, forteller Helene Flood i møtet med Mia Bull-Gundersen.