Drømme deg bort med en roman i påsken?

Ikke krim til påske? Det skjønner jeg godt. Ingenting er bedre enn å sitte i solveggen med en deilig roman du kan drømme deg bort i. Få en ny sjelevenn, følge en drøm, oppdage en hemmelighet, eller bli med inn i et historisk univers. Dette er bøkene som gir deg muligheten til å glemme tid og sted.

Dra teppet litt tettere omkring deg, unn deg selv litt lesetid og forsvinn inn i bøkene.

Maddie våkner i sykehussengen og husker ikke hva som har skjedd. Hun vet bare at hun og Ryan gledet seg veldig til bryllupet og til barnet som skulle komme. Andre må fortelle om den fatale trafikkulykken og at hun har ligget veldig lenge i koma. Men Ryan oppfører seg merkelig, han svarer unnvikende når hun spør om barnet.

Chloe jobber som frivillig på sykehuset, og Maddie blir en av de pasientene hun føler seg mest knyttet til. Nå er Maddie våken og alt er forandret. Mens Maddie har vært i koma har livet gått videre rundt henne. Hvordan skal deres forhold bli nå?

Livet endrer seg, men kjærligheten er som før. 

Mens jeg sov er en fortelling om livets ubarmhjertighet, om kjærlighet og håp - og om hvor langt en mor er villig til å strekke seg for barnet sitt.

Husk at alle bøkene også finnes som ebok og lydbok

Tør du følge drømmen din?

Midnattsløftet er en sprudlende fortelling om kjærlighet og vennskap. Tør du følge drømmen din?

Det er nyttårsaften og Gemma og Spencer har invitert til fest. Musikk, mat og sjampanje - og huset fullt av venner. Hjemmeværende Gemma skammer seg over å «bare» være mamma - men denne kvelden vil hun bare nyte. Blant gjestene er Caitlin som nettopp har mistet moren sin og slått opp med den utro kjæresten, og Saffron som jobber som PR-agent i London, men som har rømt byen for å fordøye noen høyst uventede nyheter.

Gemma, Caitlin og Saffron finner hverandre over rause drinker og nyttårsforsetter mens de knekker lykkekaker. Vennskapet som oppstår, er umiddelbart og det nye året lover godt.

Det varer ikke lenge. Før januar er over har livet floket seg enda mer til for alle tre. Kan vennskapet styrke og inspirere dem til å komme videre?

Eves sannhet er andre bok i trilogien Fortunas døtre. Første bok, Rosalinds løgner kan du lese mer om her. I denne trilogien følger vi tre søstre – og en stor hemmelighet.

Eve og de to søstrene hennes forsøker fortsatt å fordøye nyheten om at moren, den berømte filmskuespilleren Jill Croft, umulig kunne være deres biologiske mor. Det har gått et år og Eve strever med det meste. Forholdet går dårlig, hun føler seg forbigått på jobben. Hun trenger en ny start. Da stemoren Lauren tipser om en jobbmulighet i en annen by, griper Eve sjansen.

Men Eve bærer på en stor og vond hemmelighet fra barndommen. Hun betrodde seg til moren, men den gangen ble hun avfeid. Tør hun nå å fortelle hemmeligheten til noen? Hvordan kommer de to søstrene hennes til å reagere?

Eves sannhet er en roman for alle som liker å lese Lucinda Riley og Santa Montefiore. En bok som får deg til å kjenne på de virkelig store følelsene.

Hva hvis virkeligheten var helt annerledes?

Hva skjedde egentlig med Tsarfamilien i Russland? Hva hvis det virkelig var en av døtrene som unnslapp?

Forfatter Gill Paul er en mester på å fortelle historiske drama fra den russiske revolusjonen. I forrige bok, I gode og onde dager, fulgte vi storhertuginnen Tatiana, i denne boken, Tsarens datter, følger vi vakre og livlige Maria Romanov, Tsarens datter. 

1918 - Maria kjeder seg. Hennes eneste forlystelse er litt forsiktig flørting med to av vaktene. Maria Romanov, den falne tsarens 19 år gamle datter, bor i fangenskap med sin familie langt unna sin tidligere royale tilværelse. Familien er under strengt vakthold, og lite aner vakre Maria at hennes uskyldige tilnærminger kan bety forskjellen på liv og død.

1973 - på dødsleiet gjentar Val Doyles far gang på gang «jeg ville ikke drepe henne». Val blir både urolig og nysgjerrig av farens betroelser. Hva snakker han om? Jakten på sannheten fortsetter når hun finner et juvelbesatt skrin som ikke kan åpnes, og et gammelt kamera med film i.

Det Val oppdager drar henne inn i et av verdens største mysterier. Hva skjedde egentlig med Maria Romanov?

Er det noen ganger for sent å finne sin sjelevenn?

Kitty Monrose er ikke sikker på om hun tror på den store kjærligheten lenger. Da hun var liten, drømte hun om å finne den rette: en å le med, en å gråte med og en å bli gammel sammen med.

Slik ble det ikke.

Hun gleder seg over barna og barnebarna, men ekteskapet ble ikke den kjærlighetshistorien hun hadde drømt om.

Så treffer hun plutselig Theo, en gammel flamme. Timingen deres hadde aldri vært helt perfekt. Kan det komme en ny mulighet for dem nå?

Forfatter Amanda Prowse har skrevet tre nydelige romaner om Kitty, Theo og Anna. De henger sammen fordi de forteller samme historien, men fra hver sitt hold. Det er alltid minst to sider av en kjærlighetshistorie …

I år som i fjor blir det rolige påskedager, og masse tid til å lese. Finn deg en solrik og lun spot, unn deg en time og to med Leseglede!

Nysgjerrig på Påskekrim? Her finner du 10 gode anbefalinger.

Ingen påske uten Påskequiz! Sjekk quizbøkene her

Kjøp bøkene her