Nesbøs fortellinger fra fremtiden

Rotteøya er en ny novellesamling fra Jo Nesbø, med fem fortellinger fra fremtiden. Det dreier seg om makt, overgrep, lovløshet og overvåkning i en verden som ikke er så langt fra vår egen.

Tidligere i vår kunne vi by på lyddramaet Sjalusimannen som ble mottatt med begeistring blant lytterne der ute. Også denne gangen er det et nytt lyddrama å dykke inn i. I tillegg får du selvsagt Rotteøya som papirbok, ebok og lydbok.

I lyddramaet får du bli med inn i én av Nesbøs fortellinger, og i boka får du ytterligere fire fortellinger fra krimmesteren.

Nesbøs andre lyddrama

Rotteøya er Jo Nesbøs andre lyddrama, og en skremmende aktuell fortelling. I et post-pandemisk USA venter de rikeste av de rike på å bli evakuert til et elitens Noahs ark – et hangarskip med alt som trengs for å overleve i fire år uten å være innom en havn. I gatene kriger massene for å overleve, mens borgervernet har overtatt politiets rolle.

I denne nådeløse verdenen forsøker juristen Will å gjenopprette en liten flik av lov og orden, ved å jakte på- og stille for retten den mannen som skadet familien og drepte datteren hans.

Samfunnet slik vi kjenner det har kollapset. Lov og orden er satt ut av funksjon, og det er de som har - mot de som ikke har.

Episode 2–4 kan du høre hos Aftenposten og Fabel.

Vi advarer mot sterke overgrepsscener i denne episoden.

«Jo Nesbø er på sitt beste en spenningens mester, og det viser han også i denne samlingens beste fortellinger.»

– Sindre Hovdenakk, VG

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (født 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 55 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Jo Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Med utgivelsen av Blodmåne i 2022 teller serien foreløpig 13 bøker. Forfatteren har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og vært nominert til den prestisjetunge Edgar-prisen og den britiske CWA Dagger-prisen. Nesbø har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med de frittstående romanene Hodejegerne (2008), Sønnen (2014), Blod på snø og Mere blod (2015), familiedramaet Kongeriket (2020) og med de fem barnebøkene om Doktor Proktor.
Les mer