Trenger du gode bøker til barna? Dette er bøkene som redder sommeren.

Snart er sommeren her og lange late lesedager ligger foran oss. Fantastiske, spennende og morsomme bøker ligger i stabler og venter på fantastiske, spennende og morsomme barn.

Bøker trenger barnas fantasi, det er sant. Men det er enda mer sant at barnas fantasi har behov for bøker for å kunne leve uten bøker.
– Astrid Lindgren

3-6 år 

Små og store problemer og gode venner og uvenner

Detektiv Trine på dinosaurjakt

Bli med Detektiv Trine på dinosaurjakt. En lete- og tellebok som er fin-fin å lese og lete selv for 0-6 åringer, men også kjempefin til høytlesning. 

To dinosaurer har mistet alle ungene sine, og Detektiv Trine må hjelpe å finne dem. Hun har som alltid hjelp av ekornet Karamell, men de to klarer det ikke alene! Du må hjelpe Detektiv Trine og Karamell med å finne de små søte dinosaurene. 

Lukas får en overraskelse

Katten til Lukas har plutselig forsvunnet. Hvor har han gjemt seg? Lukas leter over hele huset, men finner ikke katten. Mamma har ikke sett den, ikke pappa og heller ikke bestefar og bestemor. Kim blir med å lete, og plutselig oppdager de noe helt uventet inne på rommet til Lukas.

Lekne og koselige bøker om lille Lukas som løser store og små problemer.

Rot og Bjørne plukker bær

Rot og Bjørne er ofte uvenner men alltid bestevenner. Mens Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, er Bjørne ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid lett å være enige!

I dag skal Rot og Bjørne plukke bær. Men hva skjer når Bjørne plukker spannet fullt og Rot spiser opp alle bærene istedenfor å plukke? Og bør ikke den som har mye, dele med den som har lite?

6-9 år 

Spennende mysterier og spøkelsesvenner

Papegøyehelikopteret

Bobbie Peers har skrevet et herlig, lekent og bakvendtland-univers der barnas fantasi redder dem fra skumle pirater, robotmonstre og forsvunne papegøyehelikopter!

Ella og Felix lander i en regnskog og må finne det forsvunne Papegøyehelikopteret. Med seg har de noen helt nye oppfinnelser som de får bruk for når de gjør noen superfarlige oppdagelser og møter veldig rare dyr ingen visste fantes. Perfekt for skolestartere!

Spøkelsesvenn

Spøkelser finnes! I alle fall for Magnus. Han har nettopp flyttet til Vandredal, og sliter med å finne seg til rette. Vennene Chris og Even liker å gjøre rampestreker, mens moren til Magnus hele tiden maser om at han må gjøre lekser. Ingen forstår hvordan Magnus har det. Helst til Saga dukker opp. Men Saga er ikke en helt vanlig venn. Hun er et spøkelse, og bare synlig for Magnus. Og hun skjuler noe, men vil ikke fortelle hva det er.

Dyrehagedetektivene

I Linderud dyrehage skjer det mye mystisk, men heldigvis har de to dyrehagedetektiver som ordner opp! Hanna og Theo elsker dyrene i dyrehagen og passer alltid på at alle har det bra.

En sjelden gulltiger blir stjålet fra rådhuset, og tyven forsvinner inn i dyrehagen. Men ingen finner verken tyven eller gulltigeren. Samtidig flytter en familie med sjeldne bengaltigere inn i dyrehagen og noen prøver å komme inn til dem på natten. Hvorfor det?

Greier Hanna og Theo og løse begge mysteriene?

9-13 år

Magiske univers og de store følelsene

Alma Freng og solfangerne

Alma Freng og solfangerne er et ekte magi der det umulige er mulig! Alma Freng vil bare være vanlig, så vanlig som mulig. Og hun gjør alt hun kan for å passe inn på den nye skolen. Men det blir vanskelig, særlig når hun får vite at hun er solfanger og må hjelpe hele verden med å passe på alle tidstrådene!

Det planlegges et angrep på storminister Gabriella Grubel, og solfangerne trenger Almas hjelp. På kort tid må Alma ikke bare lære seg å fly, men hun må lære seg å fange solstråler også!

Alma Freng og solfangerne er et magisk eventyr om heltemot, hevn, uvanlige vennskap og utrolige krefter.

Vet du om noen som elsket Harry Potter-bøkene og Ingenlund? Da er Alma Freng og solfangerne perfekt!

Ti kniver i hjertet

Tuva går i sjuende og lurer på … alt egentlig. Ingenting er som før. Hun elsker å bygge hytte i skogen, men bestevenninnen Linnea har fått kjæreste og har ikke tid lenger. Venninnegjengen krangler og Tuva vet ikke hvilken side hun skal være på. Eller hvilken stil hun skal ha. Eller om det er mulig å være forelsket i en jente og samtidig like Marcus og Martinus.

Men heldigvis har hun verdens kuleste pappa som lager verdens beste lasagne, og når alt kommer til alt, verdens beste venninner.

Da er det fint å finne ut at alt er mulig og at det er mulig å bare være Tuva.

Den hvite hestens hemmelighet

«En hestejentes drømmebok.» sier Ingrid Senjei Barnebokkritikk.no. Og det er det!

De andre jentene har vært i stallen i årevis. Hedda er nybegynner, selv om hun egentlig er litt for gammel for det. Men allerede første dagen møter hun hesten Wolfgang. Den store, flotte og litt skumle hesten som ingen får ri, men som blir Heddas bestevennen. De er sammen hele tiden.
En dag glemmer Hedda seg, og lyver.

Alt kan bli ødelagt når løgnen galopperer fra henne!

Ungdomsbøker

Ungdomstid og kjærlighet. Lengtende og trøstende

Helt ute

Ungdomstida kan være tøff. Man venter, man lengter. Man orker ikke. Man prøver. Man tråkker feil, man angrer. Eller ikke.

Det er 1995, det er høst, men det er varmt.

Kristina føler at dagene bare går uten at noe skjer. Så dukker Mikkel opp. Han sier at hun er finere enn de andre jentene. Kristina tenker at det kanskje er sant. Helt til det står Kristina er en hore på jentedoen. Da er hun ikke Kristina lenger.

En direkte, tøff og sjeldent god ungdomsroman.

Jeg vil bare at det skal være oss

Du åpner meg
På samme måte
som mobilen:
stryk
for å
låse opp

En sårbar og lengtende diktsamling som blander humor og alvor, er både trøstende og forstående og absolutt gjenkjennende.

Arvingen

Ny ungdomsserie å glede seg til. Kommer 19. juni

Lena er 17 år og flytter til Oslo med familien. På den nye skolen begynner hun i klasse med tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Hun blir hodestrups forelsket i kronprinsen – og han i henne. Men det kan bli skjebnesvangert om noen avslører Lenas store hemmelighet – den som fikk henne og familien til å forlate Horten og begynne et helt nytt liv i hovedstaden.

Arvingen er første bok i serien Halve kongeriket. En kjærlighetshistorie om å leve med sine tabber, om å overvinne frykt og om å være konge i sosiale medier.

Ungdomsbøker
  1. Helt ute
    Helt ute
    Innbundet
    399 kr

Bøker du kan ta med deg på vinterferie

Finn fysiske bøker som kan leses henslengt i senga, eller den perfekte lydboka å vaske vinduer til.

Bøkene barna vil ha til jul

Vi vet alle at harde gaver er mye, mye bedre enn myke.

Bli kjent med debutant Catharina Natalie Wandrup

Vi har snakket med en av høstens debutanter, Catharina Natalie Wandrup, som har skrevet boka "Søstrene Lumière – Stjerner over Tivoli."