Lene din ensomhet langsomt mot min

roman

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203266553
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle

 

«En herlig historie om kjærlighetens mange aspekter og om søken etter skjønnhet i livet.» Vigdis Moe Skarsten, Adresseavisen (Teriningkast 6)

«Klara Hveberg har med «Lene din ensomhet langsomt mot min» skrive fram ein svært vellykka kjærleiksroman. Ei forteljing som ligg i det gjennomført mollstemte. Men der du også har denne raffinerte understaumen av ikkje-påtvungen humor liggande under heile tida. Verket er til alt overmål spekka av velplasserte referansar til musikk, litteratur, matematikk og filosofi.» Øystein Hauge, Romsdals Budstikke (Teriningkast 6)

«Jeg ble både betatt og ikke så rent lite forelsket i Rakel. Klara Hveberg har skrevet en vakker kjærlighetssonate i d-moll, som gir sterke forhåpninger for hennes videre forfatterskap. Jeg føler meg rett og slett mindre ensom med denne boken på nattbordet.» Gabrel Michael Vosgraff Moro, VG (Teriningkast 6)

«Denne knallsterke debutromanen gjør matte til musikk og livet til lyrikk. Bravo!» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«En moden debut der forfatteren turnerer matematiske formler, kunst, og lidenskap i en kjærlighetshistorie som rommer både humor og dyp fortvilelse. (...) Resultatet er en av de mest komplekse og interessante romanpersoner jeg har møtt i en helt usedvanlig debutroman.» Anne Schäffer, Vårt Land

«Romanen anbefales for alle, men spesielt du som er glad i musikk, litteratur og matematikk vil fryde deg over denne lille perlen av en bok, som jeg gir full score på terningen.» Tine Sundal, bokblogger (Teriningkast 6)

«Dette er en bok man må lese, den er utrolig leken, morsom, sår og humoristisk» Ingun Kleppan, bokblogger (Kleppanrova)

Rakel har aldri forstått hvordan man får venner. De beste vennene hennes er bokstavene, tallene og fantasivennen David. Dessuten har hun et stort talent for misforståelser. Der andre ser fergekryss på fjorden, ser hun fergekyss.

Når hun flytter til Oslo for å studere, møter hun matematikkprofessoren Jakob. Han arbeider med en roman om Sofja Kovalevskaja, den første kvinnen som ble professor i matematikk. Hun hadde et nært forhold til veilederen sin, og Rakel og Jakob innleder også et hemmelig kjærlighetsforhold.

Men Rakel blir syk, og fra sengen fabulerer hun om Sofjas liv. Kan Sofja hjelpe henne med å forstå seg selv og forholdet til verden og kjærligheten?

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 302
Utgitt 2020
ISBN 9788203266553
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 02.01.2020
Emne Skjønnlitteratur Romaner Oslo Kjærlighet Sykdommer
Klara Hveberg

Klara Hveberg

Klara Hveberg er født i 1974 og vokste opp i Molde. Etter å ha snust på studier i matematikk og litteratur, endte hun opp med å ta doktorgraden i matematikk med en avhandling om fraktal geometri. «Lene din ensomhet langsomt mot min» er hennes første roman. Boken er solgt til flere land, inkludert USA, Tyskland, Korea og Polen, og ble nominert til Pen America Translation Prize 2022.

www.klarahveberg.no Les mer