Krigslys

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203365416
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Et litterært mesterstykke fra en av vår tids store forfattere
London, 1945. I kaoset etter andre verdenskrig blir 14 år gamle Nathaniel og søsteren Rachel forlatt av foreldrene som visstnok reiser til Singapore. Barna etterlates i en gåtefull manns varetekt. Han har et underlig kroppsspråk og kalles Møllen, og søsknene mistenker at han er kriminell. De blir både mer overbevist og mindre bekymret etter hvert som de blir kjent med Møllens fargerike og eksentriske omgangskrets. Både mennene og kvinnene virker underlig opptatt av å beskytte de to søsknene - men mot hva? Hvem er egentlig disse menneskene? Og hvor er mor og far?
Tolv år senere begynner Nathaniel å undersøke hva det var, alt det han ikke forsto den gangen. Han trekkes gradvis inn igjen i den moralsk ambivalente skyggeverdenen som etterkrigstiden - og søsknene - befant seg i.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 302
Utgitt 2020
ISBN 9788203365416
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Ingrid Haug
Salgsdato 12.10.2020
Orig. tittel Warlight
Emne Romaner Søsken London 1945-1999 Andre verdenskrig Skjønnlitteratur
Michael Ondaatje

Michael Ondaatje

Michael Ondaatje ble født på Sri Lanka i 1943, men har bodd i Canada siden 1962. Han har skrevet en rekke prisbelønte diktsamlinger og romaner og er mest kjent for Den engelske pasient, som vant Bookerprisen og var utgangspunkt for den Oscarvinnende filmsuksessen. Med Annas bok (2008) ble Ondaatje tildelt den prestisjetunge Governor General's Literary Award for femte gang.
Krigslys er Ondaatjes åttende roman og har fått overstrømmende mottakelse av både kritikere og lesere. Les mer

Artikler

Utdrag: Krigslys av Michael Ondaatje

Et litterært mesterstykke fra en av vår tids store forfattere.
Les mer