Kongens ære

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203199912
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Tredje og frittstående bind i Erling Pedersens stort anlagte trilogi om kong Christian 4., hans forhold til Aona Nordfra og deres datter Erla som vi har møtt i "Kongens merke" og "Kongens kvinner".

Året er 1626. Erla er tilbake i Norge. Hun bærer på en stor sorg. Hennes far, kongen, har avvist henne. I Numedalen treffer hun sin livs kjærlighet, Amund Bratt. Sammen er de sterke, men begge holder noe hemmelig for den andre, og så må Amund i krigen. Odelsgutten Jon sendes til bestemoren Aona i København for å studere. Er det han som skal gjenreise slektens ære?
Samtidig kjemper Christian 4. for å gjenopprette sin tapte ære på den storpolitiske arenaen så vel som i privatlivet, som aldrende mann. Kanskje er det nettopp menneskene han har slått fra seg, som til sist også står ham nærmest?

"Kongens ære" er en bok om sterke lengsler - etter fred, etter noe å tro på i en urolig tid, men aller mest etter kjærlighet, nærhet og forsoning.

"Han kan fortelle, han har et mektig stoff og han behersker språk og komposisjonsteknikken. (...) Erling Pedersen behandler stoffet sitt så historiske og menneskelig troverdig at den beretningen han bygger opp, ikke blir en historisk underholdningsroman, men en fullverdig historisk roman med klangbunn i en av vår nasjonale og regionale histories mest dramatiske perioder."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Jeg er nettopp ferdig med trilogien av Erling Pedersen: 'Kongens merke', 'Kongens kvinner' og 'Kongens ære'. Disse bøkene handler om Kong Christian 4. som var konge av Danmark og Norge til han døde i 1648. Dette er bøker med diktning og historie. Måtte bare lese og lese til jeg var ferdig. Kan anbefales, spesielt for historieinteresserte."
Judith Erevik, Oslo, i Familien

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203199912
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 24.04.2012
Emne Skjønnlitteratur Magi Historisk litteratur Romaner Krig Norge Foreldre Historiske personer
Erling Pedersen

Erling Pedersen

Erling Pedersen (f. 1947) debuterte i 1972 med moderne noveller i ROTTENES KONGE, som han mottok Tarjei Vesaas debutantpris for. Siden har han skrevet en rekke bøker for voksne, ungdom og barn, og flere av ungdomsbøkene er utgitt i utlandet. Pedersen er også en av våre fremste dramatikere og har mottatt flere litterære utmerkelser.
Fremst i forfatterskapet rager den store slektssyklusen i fire bind som starter med DIN PLASS PÅ JORDA (1981) og fortsetter med SOLREGN OVER SKREDE (1991), SMAKEN AV JERN (1998) og BRØDRE (2001). Her følger vi fire generasjoner gjennom hele 1900-tallet, og forandringene i norsk dagligliv blir rullet opp gjennom opplevelsene til personene. I 2006 kom KONGENS MERKE, en roman fra kong Christian 4.s tid og en brytningstid i Danmark og Norges historie. Boken, som ble en kritikersuksess, er blitt etterfulgt av KONGENS KVINNER (2008) og KONGENS ÆRE (2011). Hans hittil siste roman er HØST (2015). Les mer