Bla i boken

Kidnappet

Osen-saken fra innsiden

Velg format

189 kr
På lager
ISBN
9788203393204
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Den 9. desember 2015 ble kunsthandler og mangemillionær Reidar Osen bortført av tre maskerte menn utenfor galleriet sitt i Bergen, utsatt for tortur og nesten drept. Saken ble ikke prioritert av politiledelsen, som nærmest saboterte etterforskningen. Kidnapperne etterlot seg mange spor som ble oversett eller surret bort.
Uten innsatsen til Reidar Osen selv og politioverbetjent Kenneth Berg, som her forteller historien fra innsiden, ville den grove kidnappingssaken ha blitt henlagt. Men Berg greide aldri å slippe den, og endte med å varsle om det mangelfulle politiarbeidet. Den prosessen skulle bli enda mer krevende for ham personlig enn å få oppklart selve saken.
Kidnappet avslører justissektorens mest dysfunksjonelle sider: dårlig organisering, svak ledelse, kameraderi og maktmisbruk. Først i 2022 ble dommene mot kidnapperne rettskraftige.

«En personlig beretning fra etterforskeren av den spektakulære Osen-saken, som gir et rystende innblikk i alt som sviktet underveis (...) Boken lykkes godt med på vise hvordan en standhaftig gallerieier kjempet 'den lille manns kamp' mot et system som fremstilles preget av bygdementalitet og amatørmessig ledelse.» Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende (5 hjerter)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203393204
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 20.09.2022
Emne 2010-2019 Bergen Etterforskning Faglitteratur Kidnapping
Lest av Kyrre Haugen Sydness
Jon Gangdal

Jon Gangdal

Jon Gangdal (f. 1954) er forfatter og fjellklatrer. Han har over 30 års erfaring som journalist og har skrevet et stort antall dokumentar- og håndbøker. Flere har handlet om fjellsport, men også om så forskjellige personer som predikanten Aage Samuelsen, alpinisten Kjetil André Aamodt, spesialsoldaten Trond Bolle og advokaten Geir Lippestad. Blant hans mest kjente bøker er Jeg tenker nok du skjønner det sjøl (om Christoffer-saken) og Ikke si det til noen (om Vågå-saken). Han er to ganger nominert til Brageprisen. Les mer
Kenneth Berg

Kenneth Berg

Kenneth Berg (f. 1977) er etterforskningsleder ved drapsavsnittet i Bergen og har erfaring fra en rekke drapssaker i Vest politidistrikt. Han har også hospitert ved Metropolitan Police's Murder Teams i London. I 2019 tok Berg en mastergrad i etterforskning, som en av de første i Norge. Les mer