Kattens bord

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203218446
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Tidlig på femtitallet, i Colombo, Sri Lanka, går en 11 år gammel gutt om bord i et skip med kurs for England. Under måltidene får han fast plass ved "Kattens bord" - så langt unna kapteinens bord som mulig - sammen med en lurvete gjeng voksne og to andre gutter, Cassius og Ramadhin.
Mens skipet krysser Det indiske hav, går gjennom Suezkanalen og inn i Middelhavet tumler guttene mellom skipsdekk og lasterom, fra det ene eventyret mer spennende enn det andre. Men det er andre opplevelser også - en mann snakker med dem om jazz og kvinner, en annen åpner døren til litteraturens verden, en straffange luftes på dekk sent om natten. Fortellerens omskiftelige og vakre kusine, Emily, blir hans fortrolige. For første gang kjenner han også lysten pirre.
I "Kattens bord" er gutten blitt voksen når han forteller sin gripende og gnistrende historie om de magiske, ofte forbudte, tingene barndommen bringer med seg. Den storslagne sjøreisen ble starten på en ferd som har mange likhetspunkter med forfatterens eget liv.
"Kattens bord" er en elegant, spennende og fascinerende fortelling, skrevet i Ondaatjes umiskjennelig vakre og poetiske språk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203218446
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Ingrid Haug
Salgsdato 14.09.2012
Orig. tittel The cat's table
Emne Barndom Romaner Skjønnlitteratur Sjølivet
Michael Ondaatje

Michael Ondaatje

Michael Ondaatje ble født på Sri Lanka i 1943, men har bodd i Canada siden 1962. Han har skrevet en rekke prisbelønte diktsamlinger og romaner og er mest kjent for Den engelske pasient, som vant Bookerprisen og var utgangspunkt for den Oscarvinnende filmsuksessen. Med Annas bok (2008) ble Ondaatje tildelt den prestisjetunge Governor General's Literary Award for femte gang.
Krigslys er Ondaatjes åttende roman og har fått overstrømmende mottakelse av både kritikere og lesere. Les mer

Artikler

Utdrag: Krigslys av Michael Ondaatje

Et litterært mesterstykke fra en av vår tids store forfattere.
Les mer