Kanseller meg hvis du kan

mitt oppgjør med woke

Velg format

229 kr
På lager
ISBN
9788203453922
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Danby Choi peker ut dette som den autoritære kjernen i woke. Han mener den nye årvåkenheten truer viktige liberale prinsipper, særlig ytringsfriheten og rettssikkerheten, og viser hvordan veien til helvete dermed brolegges med gode intensjoner.
Choi har også selv merket aktivistenes vrede. I Kanseller meg hvis du kan forteller han om den personlige bakgrunnen for sitt engasjement og om sin rolle i en rekke høyprofilerte saker, fra debatten etter Pride-terroren, via rettssaken mot den voldektsanklagde kulturprofilen til hans eget møte med rasisme i politiet.
I dag kan Choi kalles landets mest «anti-woke» redaktør. Han har etablert seg som en profilert kritiker av kanselleringskultur og identitetspolitikk, er den suksessrike medieentreprenøren bak Subjekt og et stilikon for mange. Med denne boken ønsker han å gi unge voksne en språklig og idéhistorisk verktøykasse til bruk i kampen mot en skadelig samfunnsutvikling.

«Danby Choi (30) leverer et krystallklart og velargumentert oppgjør med wokismen.» Sindre Hovdenakk, VG

«... en velskrevet, spennende leseropplevelse om en av vår tids store debatter. (...) Alle som hevder at identitetspolitikk og woke ikke har kommet til Norge, bør lese Danby Chois bok Kanseller meg hvis du kan». Erik Stephansen, Nettavisen

«Irriterende skarp og begavet» Ola Hegdal, NRK]]>

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 319
Utgitt 2024
ISBN 9788203453922
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 14.05.2024
Orig. tittel Kanseller meg hvis du kan
Emne Faglitteratur Sosial kontroll Ytringsfrihet Norge Diskriminering
Danby Choi

Danby Choi

Danby Choi (f. 1993) er sjefredaktør i kulturtidsskriftet Subjekt, som han grunnla i 2013. Han har tidligere vært kunstanmelder i Aftenposten og spaltist i Dagbladet, og har i tillegg erfaring som journalist og nettredaktør i blant annet NRK P3 og Natt og dag. Choi er styremedlem i Oslo redaktørforening og tidligere norgesmester i streetdance (2009). Han ble også nominert av Oslo redaktørforening til Årets nyskaper 2020, og av bransjeavisen Kampanje til Årets medienavn 2021. Les mer