Kanseller meg hvis du kan

mitt oppgjør med woke

Velg format

429 kr
På lager
ISBN
9788203399749
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Mer enn halvparten av landets unge tør ikke si hva de mener. De frykter å bli kansellert av aktivister som hevder at de kjemper for utsatte minoriteter. I realiteten mobber de enkeltmennesker til taushet og frarøver fellesskapet viktige debatter.
Danby Choi peker ut dette som den autoritære kjernen i woke. Han mener den nye årvåkenheten truer viktige liberale prinsipper, særlig ytringsfriheten og rettssikkerheten, og viser hvordan veien til helvete dermed brolegges med gode intensjoner.
Choi har også selv merket aktivistenes vrede. I Kanseller meg hvis du kan forteller han om den personlige bakgrunnen for sitt engasjement og om sin rolle i en rekke høyprofilerte saker, fra debatten etter Pride-terroren, via rettssaken mot den voldektsanklagde kulturprofilen til hans eget møte med rasisme i politiet.
I dag kan Choi kalles landets mest «anti-woke» redaktør. Han har etablert seg som en profilert kritiker av kanselleringskultur og identitetspolitikk, er den suksessrike medieentreprenøren bak Subjekt og et stilikon for mange. Med denne boken ønsker han å gi unge voksne en språklig og idéhistorisk verktøykasse til bruk i kampen mot en skadelig samfunnsutvikling.

«Danby Choi (30) leverer et krystallklart og velargumentert oppgjør med wokismen.» Sindre Hovdenakk, VG

«... en velskrevet, spennende leseropplevelse om en av vår tids store debatter. (...) Alle som hevder at identitetspolitikk og woke ikke har kommet til Norge, bør lese Danby Chois bok Kanseller meg hvis du kan». Erik Stephansen, Nettavisen

«Irriterende skarp og begavet» Ola Hegdal, NRK

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 319
Utgitt 2023
ISBN 9788203399749
Format Innbundet
Språk Bokmål
Salgsdato 16.10.2023
Emne Sosial kontroll Norge Ytringsfrihet Diskriminering Faglitteratur
Danby Choi

Danby Choi

Danby Choi (f. 1993) er sjefredaktør i kulturtidsskriftet Subjekt, som han grunnla i 2013. Han har tidligere vært kunstanmelder i Aftenposten og spaltist i Dagbladet, og har i tillegg erfaring som journalist og nettredaktør i blant annet NRK P3 og Natt og dag. Choi er styremedlem i Oslo redaktørforening og tidligere norgesmester i streetdance (2009). Han ble også nominert av Oslo redaktørforening til Årets nyskaper 2020, og av bransjeavisen Kampanje til Årets medienavn 2021. Les mer