Jeg løper fra meg selv

et portrett av Triztan Vindtorn

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203357817
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
4. mars 2009 døde lyrikeren og multikunstneren Triztan Vindtorn. I sitt velskrevne, men viltre portrett av Norges eneste lyriker med slange-tights, løvemanke og samlemani, har Ida Marie Brown fanget poeten - nesten med hans egen penn. Hun tegner Vindtorn i regnbuens farger, med humor og dypt alvor. Akkurat slik vi kjente ham.
Brown har en fortellerstemme som glir som hånd i hanske til Triztan Vindtorns egen frodige uttrykksform. Hun forteller om hans oppvekst i Drammen, hans familie, hans trang til å reise ut, og hans trang til å komme tilbake, alltid tilbake til Drammen. Brown presenterer lyrikken hans og mottakelsen av den. Hun viser frem den sære og originale og egosentriske Triztan Vindtorn, han som aldri kastet en faktura - selv om det ikke alltid var så lett å betale dem. For noen ganger falt han, andre ganger fløy han, men språkets utspente lerret lå hele tiden rett under Vindtorn som et sikkerhetsnett. Om "Jeg løper fra meg selv":

"Flott portrett av en fargerik figur. (...) Boka holder et høyt tempo i sin iver etter å sirkle inn Vindtorns personlighet. (...) Ordet "bevegelse" dukker stadig opp i de flotte, medrivende setningene Brown har fylt boka med. (...) Brown krydrer teksten sin med treffende, lyriske sitater, noe som understreker sammenhengen mellom liv og dikt. Hun skriver med innsikt om Vindtorns metode, hans seriøse lek med ord, evnen til å skape undring hos leseren. (...) Boka er blitt en fortelling verdig sitt vitale objekt."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Fint og nært om stor poet. (...) Naturligvis måtte en biografi om poeten Kjell Erik Larsen, alias Kjell Erik Vindtorn, alias Triztan Gyldenløwe Vindtorn, bli nesten like engasjerende vilter og "annerledes" som hovedpersonen selv. Litteraturviter Ida Marie Brown har kastet av seg akademikerspråk og tørr saklighet i dette herlige portrettet av Drammens store sønn. (...) Brown har stålkontroll på Vindtorn produksjon og lar talende diktlinjer veksle med hendelsesforløpet. Det gir en sterk

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203357817
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 20.03.2014
Emne Biografier Forfattere Faglitteratur

Ida Marie Brown

Ida Marie Brown (født 1980) er født og oppvokst i Drammen. Hun er utdannet master i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Ved siden av å skrive er hun politisk aktiv og har publisert en rekke artikler i media. Brown har på oppdrag sortert Vindtorns private arkiver for Byarkivet i Drammen kommune. "Jeg løper fra meg selv. Et portrett av Triztan Vindtorn" (2014) er hennes første bok. Les mer