Ingen drømmer om Oslo

noveller

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203356636
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Oslo før, etter og under katastrofen. Tilforlatelige, såre og nære noveller om både det forunderlige og det hverdagslige.

En ung mann treffer en amerikansk superkjendis i en bakgård ved Youngstorget. En gatehund fra Budapest lager problemer på Alexander Kiellands plass. Ei ung jente på Frogner er lei av sin hasjrøykende kjæreste, drar på byen og møter en gutt som tryller.
Novellene i "Ingen drømmer om Oslo" går fra det hverdagslige og gjenkjennelige til det absurde og utrolige. Menneskene lever livet sitt på en skjør skorpe av normalitet, men skorpen truer hele tiden med å sprekke. Og det som ikke skal skje, kan plutselig finne sted.

Det finnes millioner av historier i denne byen, dette er ti av dem. "Allerede bok to av forfatteren Ola Jostein Jørgensen har så stor spennvidde at forfatteren er verdt å merke seg. (...) Her og i flere av de andre gode novellene boltrer Ola Jostein Jørgensen seg med ulike tidsplan og kulturelle klisjéer på en måte som hever boka. Det gir assosiasjoner til filmer som «Oslo, 31. august» og «Som du ser meg». Og høyere kan jeg knapt vurdere nye historier om Oslo."
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"De beste novellene i «Ingen drømmer om Oslo» viser at Jørgensen har massevis av talent.
Brynjulf Jung Tjønn, VG

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203356636
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 31.01.2014
Emne Noveller Oslo Storbyer Skjønnlitteratur

Ola Jostein Jørgensen

Ola Jostein Jørgensen (f. 1977) debuterte med romanen "Klassikeren" i 2011. Novellesamlingen "Ingen drømmer om Oslo" er hans andre bok. Les mer