Bla i boken

Illusjonenes bok

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788242183200
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
«Illusjonenes bok» er en fortelling som er preget av Paul Austers kjærlighet til mennesker og til film.

Professor David Zimmer har mistet sin kone og sine to sønner i en flyulykke. Han tilbringer dagene i selskap med TV og whiskyflasker, nær ved å gå i oppløsning i total desperasjon. En kveld kommer han over en film av stumfilmskaperen Hector Mann, som forsvant sporløst en gang i slutten av tjueårene. Alle regner med at han er død og at det ikke finnes flere filmer etter ham.

Hector Manns filmer redder Zimmer. Han går i gang med å skrive en bok om Mann. Den blir et foreløpig botemiddel for det uopprettelige tapet av familien. Men så viser det seg at Mann slett ikke er død - og slett ikke har sluttet å lage film.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2019
ISBN 9788242183200
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Jon Rognlien
Salgsdato 05.12.2019
Orig. tittel The book of illusions
Emne Sorg USA Skjønnlitteratur Film Romaner Etterlatte
Lest av Sigurd Myhre
Paul Auster

Paul Auster

Paul Auster ble født i New Jersey i 1947, og bor nå i Brooklyn. Han har mastergrad i litteratur. Han debuterte som lyriker i 1974. Hans store gjennombrudd var "New York-trilogien", som kom i 1987. De fleste av Austers romaner er oversatt til norsk. I tillegg til sine romaner har Auster skrevet lyrikk, essays og filmmanus samt flere selvbiografiske bøker. Hans er oversatt til en rekke språk og har mottatt flere litterære priser for sitt arbeid. Les mer