I krig for fred

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788203293764
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I sine ni år som Generalsekretær for De forente nasjoner (FN) var Kofi Annan en fredshauk - kompromissløs og iherdig i sin jakt på å løse blodige kriger i blant annet Somalia, Bosnia og Libanon.
40 år av sitt liv har Kofi Annan viet til FN hvis fremste formål er å arbeide for internasjonal fred og sikkerhet. Diplomaten Annan reflekterer åpent om de store utfordringene arbeidet med å være Generalsekretær førte med seg, og han gir et unikt innblikk i møtene og konfliktene med flere av verdens mest omtalte statsmenn - fra George W. Bush til Vladimir Putin, Saddam Hussein, Paven, Yitzhak Rabin, Yasser Arafat, Nelson Mandela til Muammar al-Gaddafi.
"I krig for fred" er ingen hyllest til FN, men en kritisk gjennomgang av det komplekse spillet som finner sted mellom organisasjonens medlemstater.
Kofi Annan tar av seg sine diplomatiske silkehansker i sitt oppgjør med FNs mislykkede fredsbevarende operasjoner, men hyller også dens evne til å gripe inn når menneskeliv står i fare. Han deler sine tanker om problematikken rundt humanitære intervensjoner som stadig viser seg å være en aktuell problemstilling.
Denne boken er ikke bare en biografi, den er også en lærebok i håndtering av internasjonale konflikter og globalt lederskap. En bok du ikke kommer utenom hvis du vil forstå storpolitikk.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203293764
Format Ebok
Språk Bokmål
Oversetter Kjell Olaf Jensen
Salgsdato 21.01.2013
Orig. tittel Interventions
Emne Forente nasjoner Faglitteratur Internasjonal politikk

Kofi Annan

Nader Mousavizadeh