Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203294679
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Sommeren 2010 sto 27 år gamle Kristine Getz fram i et debattinnlegg i Aftenposten og fortalte om sine 10 år med spiseforstyrrelser: "Ti år med spiseforstyrrelser tilsvarer 3650 dager fylt av selvhat, selvsabotasje og skam." Vendepunktet kom da Kristine begynte å blogge. Ved å sette ord på sine innerste tanker og følelser, og ved å blottlegge seg, kunne egenterapien begynne.
Kristine klarer å beskrive en spiseforstyrrelse slik at vi faktisk forstår hva denne ubegripelige sykdommen går ut på, og hva den gjør med en. Hun skriver gripende og nådeløst ærlig, og vi tror på henne når hun midt i håpløsheten forteller at hun vil bli frisk. Derfor er dette også en bok full av optimisme og livsvilje.

"Spiseforstyrrelser kommer snikende, de forvirrer. De kler seg ut som trygge livbøyer, de hvisker at de skal redde oss fra kaoset som truer med å kvele oss. Og de gjør jo det. De simplifiserer, de skaper oversikt. En liten stund. Og så mistet jeg meg selv. Latteren, varmen, alt som gjorde at jeg var meg.
Spiseforstyrrelser er onde og utspekulerte. De gjennomsyrer, de ødelegger oss. Først når jeg kom frem fra det mørke gjemmestedet mitt, forsto jeg at jeg ikke er alene. Og først da kunne jeg konsentrere meg om å bli frisk."

Boken har etterord av Finn Skårderud.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2014
ISBN 9788203294679
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 18.03.2014
Emne Spiseforstyrrelser Faglitteratur Personlige beretninger
Kristine Getz

Kristine Getz

Kristine Getz (f. 1983) har studert arkitektur og ernæringsfysiologi og jobber freelance som skribent. I 2012 utga hun ut den selvbiografiske dokumentarboken Hvis jeg forsvinner, ser du meg da? Hun bor i Colorado, USA, med en norsk mann og to italienske mastiffer. Kriminalromanen Poppy er hennes skjønnlitterære debut. Les mer

Artikler

Bli kjent med debutant Kristine Getz

Les hvilke forventninger vårens debutanter har til å gi ut bok, og ikke minst hva som inspirerer dem til å skrive!
Les mer