Hvalfall

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203352003
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
BOKEN KAN KUN LESES I iBOOKS (iPhone/iPad).

"Hvalfall" har hvalskjelettet nærmest som et reisverk. Rundt dette reisverket har Raavand utviklet et særegent univers, oversjøisk og undersjøisk. Undersjøisk går han inn på den spesifikke åtselfloraen og faunaen som hvalskjelettet er bolig for. Over sjøen er tekstene forankret i et landskap, ved Hvaler, ytre Oslofjord. Opp fra hvalfallet stiger en konkret historie om to brødre som vokste opp i dette landskapet, nå er en av dem falt. Slik får hvalfallet et mytologisk strøk av sorg. Lars Haga Raavand dreier på perspektivene og skaper en underlig, flytende stemning. Det oppstår et helt eget språk som både er konkret og magisk. Dikt og prosa. "Sterk debut: Ambisiøse dikt om hvalkropper som faller (...) Lars Haga Raavands første, rare og uutgrunnelige bok framstår som en helt usedvanlig poesidebut. (...) 'Hvalfall' er full av gode formuleringer som viser at Lars Haga Raavand, bare 23 år gammel, er et usedvanlig poetisk talent."
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Ravands språk har, som hvalene han skriver om, en egen tyngde, en majestetisk ro. Han gir ny kraft til de poetiske grunntemaene havet og døden. Det er godt gjort."
Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203352003
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 19.11.2012
Emne Sorg Skjønnlitteratur Prosalyrikk Østfold Søsken

Lars Haga Raavand

Lars Haga Raavand (f. 1988) er fra Trøndelag og Fredrikstad. Han bor i Bergen og har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han debuterte i 2012 med diktsamlingen"Hvalfall", som fikk svært gode kritikker. I 2013 utga Raavand samlingen "Skoggangssang", og i 2016 kom "Vannsikt". Les mer