Hva ler vi av?

samtaler om humor : med Lene Kongsvik Johansen, Are Kalvø, Knut Lystad, Thomas Giertsen, Herodes Falsk, Marit Voldsæter, Lars Mjøen, Tore Ryen, Knut Nærum og Else Michelet

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203256691
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I denne boka møter du et knippe av Norges mest suksessrike humorister. Mye av deres humor har vært debattert i mediene, men få av humoristene har selv deltatt i debattene. Her får du vite hva de selv tenker om sin egen og andres humor. Hva ler humoristene selv av? Hvem er forbildene deres? Hvordan jobber de fram ideene sine? Kan man kødde med det hellige? Når er humoren for slem? Er det for lite politisk humor?

Dagfinn Nordbø har 25 års erfaring fra humorbransjen som tekstforfatter, og han stiller en helt annen type spørsmål enn lørdagsavisenes portrettintervjuere. Hver enkelt humorist forteller også om spesielle opplevelser hun eller han har hatt i sin karriere. Du finner saftige godbiter for fansen og diskusjoner om humorens rolle i samfunnet. Dette er boken for alle som er opptatt av humor - og alvor.

De som er med i boka, er Are Kalvø, Knut Nærum, Knut Lystad, Thomas Giertsen, Lene Kongsvik Johansen, Herodes Falsk, Marit Voldsæter, Lars Mjøen, Else Michelet og Tore Ryen.

Med tegninger av Morten Mørland. "Dagfinn Nordbøs samtaler med norske komikere er et interessant stykke morsom kulturhistorie. (...) en krønike over norsk humorhistorie over flere generasjoner. Det var på tide den ble skrevet. (...) «Hva ler vi av?» er full av interessante diskusjoner, anekdoter og morsomme opplysninger. "
Reidar Spigseth, Dagsavisen

"Leseren får servert vittige anekdoter og sitrende engasjement, og boka gir en god innføring i sentral norsk humor fra de siste femti årene. (...) en underholdende og interessant bok som bør leses av alle med hjerte for humor."
Anders Holstad Lilleng, Adresseavisen

"Boka er velskrevet og lettlest, og behandler hver av de ti humoristene passelig grundig og innsiktsfullt slik at leserens oppmerksomhet fanges. Absolutt en bok å anbefale i amatørteaterfylket
Nord-Trøndelag."
Svein Helge Falstad, Trønder-Avisa (terningkast 5)

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203256691
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 11.09.2013
Emne Norge Faglitteratur Kultursosiologi Humor

Dagfinn Nordbø

Dagfinn Nordbø (f. 1957) er utdannet barnevernspedagog, gikk senere over til reklamebransjen og ble deretter kjent som tekstforfatter i mange formater. Han har levert satiriske sketsjer og sangtekster på radio, bl.a. som fast bidragsyter til "Hallo i uken" i over 20 år. Han har vært leverandør av humor til Nitimen, Reiseradioen og helaftens sceneshow for en rekke av landets fremste komikere. Han har skrevet spalter i Klassekampen og Jazznytt, kronikker i Aftenposten og er siden 2010 politiske søndagskommentarer i VG. I 2011 utkom samlingen "Åssengårea?" med Dagfinn Nordbø og Det Norske Poesi og Satireorkester på CD/LP og høstet stor begeistring hos anmelderne. Les mer

Morten Mørland