Bla i boken

Hjertet er en ensom jeger

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242163943
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
En praktfull roman!

Det er de harde trettiårene. Fra sin kafé i en liten by i de amerikanske sørstatene følger innehaver Biff Brannon med på mennesker som kommer og går: Den sinte drukkenbolten, den svarte legen og borgerrettighetsforkjemperen, og Mick Kelly, ungjenta med de store drømmene og sin veldige lengsel etter skjønnhet. Alle søker de mot den døvstumme John Singer, som hver dag kommer til kafeen for å spise. Til denne vennlige mannen kommer de med sine drømmer og lengsler, og hos ham finner de en å åpne hjertet sitt for. På sitt stillfarne vis skal Singer komme til å endre deres ensomme liv på måter de ikke har
kunnet forestille seg.

«Hjertet er en ensom jeger» var den 23 år gamle Carson McCullers' debutroman, og den ble en litterær sensasjon da den ble publisert i 1940. Hun viser i debuten en sjelden litterær modenhet, en menneskekunnskap og livsinnsikt som treffer leseren midt i hjertet. McCullers gir et lavmælt og krystallklart bilde av den daglige kampen rundt klasse, rase og kjønn.

Carson McCullers (født 1917 i Georgia, død 1967 i New York), skrev romaner, noveller og to skuespill, i tillegg til essays og noe poesi.

Terningkast 6: «Vakker klassiker fra sørstatene. Det kan da ikke slutte nå? Man opplever nesten sorg når denne lille romanens siste sider nærmer seg.»
Guri Hjeltnes, VG

Terningkast 6: «Sommerens litterære høydepunkt. Det vakreste og mest rørende jeg har lest på lang tid.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Vis info om boka Skjul info om boka

Utgitt 2016
ISBN 9788242163943
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Bokgruppe 884
Oversetter Ragnhild Eikli
Salgsdato 20.10.2016
Orig. tittel The heart is a lonely hunter
Emne 1918-1939 USA Lydbøker Romaner Skjønnlitteratur Klassisk litteratur Småbyer
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud

Carson McCullers