Hitlers norske budbringere

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203293641
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
"Selv i de flotteste bygningene, hvor rike jøder bodde, var det en urenslighet som gjorde at man hurtigst mulig fjernet sig lengst mulig vekk fra denne avskyelige rase."
Fritt Folk 27. september 1941

Slik beskrev den norske krigskorrespondenten Osvald Olsen den polske byen Lubin etter at den ble okkupert av tyske tropper i krigen mot Sovjetunionen. Olsen var en av de rundt 50 norske journalistene som vervet seg til Adolf Hitlers propagandahær som krigskorrespondenter på Østfronten under annen verdenskrig.
Osvald Olsen er en av de tre reporterne som følges spesielt i boken "Hitlers norske budbringere".
De norske SS-reporterne var ikke vanlige journalister, men måtte verve seg som soldater for å kunne skrive fra fronten. De var journalister med plikt og rett til å drepe ikke bare med ord, men også med kuler.
Krigsreporterne formidlet jødehat og hets mot alle som ikke var nordmenn eller germanere. De bidro derfor også til nazifiseringen av norsk presse. Det brutale og hatefulle språket deres i artikler fra Østfronten, i aviser som Aftenposten og Fritt Folk, skulle mane andre til kamp mot kommunister og jøder.
I Bjørn Westlies nye bok fortelles for første gang historien om de norske krigsreporterne som arbeidet for Hitler og SS.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203293641
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 19.10.2012
Emne 1939-1945 Krigens rett Aviser Faglitteratur Norge Andre verdenskrig Propaganda Journalistikk

Bjørn Westlie

Bjørn Westlie (f. 1949) er førstelektor ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA). Han har i mange år vært journalist i Dagens Næringsliv. I 2008 ble han tildelt Brageprisen for boken "Fars krig". Westlie har tidligere skrevet bl.a. "Maktens ansikt - et portrett av Jens Chr. Hauge" (sm.m. Alf Ole Ask, 1991), "Drømmen om det perfekte menneske - fra arvehygiene til genhygiene" (1995) og "Oppgjør i skyggen av Holocaust" (2002). Les mer