Her inne et sted

noveller

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203360718
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Er det ideene og forestillingene våre som avgjør hvem vi er? Hva skjer i så fall når kroppen oppleves som en trussel mot vår egen selvforståelse, i stedet for å inngå i den? Og hvor langt er vi villige til å gå for å beholde kontrollen?
Behovet for selvkontroll og ønsket om nærhet lever side om side i denne novellesamlingen. Ofte blir personenes hang til observasjon og tilbaketrekning sterkere enn trangen til intimitet og kjærlighet. Ikke fordi kjærlighet ikke finnes, men fordi ideen om hvordan alt burde ha vært overskygger verdiene i hva som er.

Nominert til Tarjei Vesaas¿ debutantpris. Fra anmelderne:
"Novelledebut i stjerneklasse!"
Arne Hugo Stølan, VG
"Imponerende novelledebut som skildrer kroppens særegne språk. (...) Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at Roskva Koritzinsky er et stort talent."
Henning Næss, KLASSEKAMPEN
"Kroppsleg teft pregar Roskva Koritzinskys fine novelledebut. (...) det er når Koritzinsky beveger seg inn i kjøt og væske og slik skapar gode kroppslege bilde på mentale tilstandar, at ho er på sitt beste."
Margunn Vikingstad, MORGENBLADET
"En suveren debut!"
Guro Havrevold, Fredriksstad Blad

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 104
Utgitt 2016
ISBN 9788203360718
Format Pocket
Språk Bokmål
Salgsdato 29.02.2016
Emne Skjønnlitteratur Noveller
Roskva Koritzinsky

Roskva Koritzinsky

Roskva Koritzinsky (f. 1989) utga sin første bok i 2013, novellesamlingen "Her inne et sted". For denne boka ble Koritzinsky nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris og tildelt Aschehougs debutantstipend.

For sin neste bok, romanen "Flammen og mørket" (2015), fikk hun også gode anmeldelser. For sin andre novellesamling, "Jeg har ennå ikke sett verden", ble Koritzinsky nominert til Nordisk råds litteraturpris. Boka er oversatt til svensk, dansk, tysk, russisk og spansk.


Novellesamlingen "Ingen hellig" utkommer høsten 2022. Les mer