Helsesviket

brev fra helsetjenesten

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203295362
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I løpet av 2013 var nesten to millioner nordmenn innom et sykehus. Når du er syk, blir du sårbar, og da må du ha tillit til dyktige mennesker og et godt utstyrt helsevesen. Vi har lenge erklært at «Norge har verdens beste helsevesen», og kanskje stemmer det at vi har verdens aller beste helseansatte. Men hvor godt er egentlig helsevesenet vårt? Hvor smart er organiseringen, og hvor kloke er beslutningene? Hvilke resultater kan norsk helsevesen vise til internasjonalt? Og hvordan er det å jobbe i et system der lojalitetsplikten av mange oppleves som sterkere enn ytringsfriheten, og der innsparing og skjemaføring settes foran pasientens behov?

Mange helseansatte begynner å få nok. Flere tar bladet fra munnen og står frem med kritikk av et helsesystem som er stadig mer til hinder enn til hjelp. Gjennom brev fra helseansatte setter journalist, eks-kreftpasient og helsedebattant Lise Askvik søkelys på noen av de utfordringene norske helsearbeidere må håndtere i sin hverdag. Det er på tide å lytte til de alvorlige varslene fra folk som daglig ser pasienten i øynene.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2015
ISBN 9788203295362
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 02.02.2015
Emne Faglitteratur Helse- og omsorgstjenester

Lise Askvik

Lise Askvik er forfatter og programleder og har jobbet som journalist i tv, ukeblad og radio. Hun har utgitt fem bøker, bl.a. "Mitt år med brystkreft" (2013). Les mer