Heia Kabul!

en kvinnes kamp for livet - og fotballen

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203294174
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Krigsherjede Kabul er full av uforglemmelige historier. I denne boken av prisbelønnede Anders Sømme Hammer skriver han om en av de meste gripende: En afghansk ung kvinnes kamp for å få spille fotball.

Siden 2006 har mer enn 20 jenter møttes tre ganger i uken for å trene fotball i Kabul. Sommeren 2010 blir de for første gang invitert til Norway Cup. Vi følger den frittalende laglederen Khalida og de andre spillerne gjennom forberedelsene til norgesturen det påfølgende året. Sikkerhetssituasjonen i den afghanske hovedstaden skaper en spent ramme rundt reiseplanene. Samtidig er enhver som utfordrer konservative krefter, dømt til å møte sterk motstand. Uroen eksalerer, og Khalida må ta sitt livs vanskeligste valg.

Turen til Norge blir et dramatisk vendepunkt for dem alle.
"Hammers deltakelse i de unge kvinnenes liv og interesser, deres umiddelbare oppfatninger og engasjement i alt fra popmusikk til Oslos arkitektur, er mønstergyldig og vitner om et hjerte som banker like mye for menneskene av kjøtt og blod, som for 'saken' i sin faktuelle og politiske betydning."
Frode Johansen Riopelle, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203294174
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 06.06.2013
Emne Fotball Kvinner Afghanistan Faglitteratur Idrettsutøvere

Anders Hammer