Heia Kabul!

På lager
ISBN
9788203294174
Ebok
kr 159,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203294174
  • Salgsdato: 06.06.2013
  • Språk: Bokmål
Krigsherjede Kabul er full av uforglemmelige historier. I denne boken av prisbelønnede Anders Sømme Hammer skriver han om en av de meste gripende: En afghansk ung kvinnes kamp for å få spille fotball.

Siden 2006 har mer enn 20 jenter møttes tre ganger i uken for å trene fotball i Kabul. Sommeren 2010 blir de for første gang invitert til Norway Cup. Vi følger den frittalende laglederen Khalida og de andre spillerne gjennom forberedelsene til norgesturen det påfølgende året. Sikkerhetssituasjonen i den afghanske hovedstaden skaper en spent ramme rundt reiseplanene. Samtidig er enhver som utfordrer konservative krefter, dømt til å møte sterk motstand. Uroen eksalerer, og Khalida må ta sitt livs vanskeligste valg.

Turen til Norge blir et dramatisk vendepunkt for dem alle.
"Hammers deltakelse i de unge kvinnenes liv og interesser, deres umiddelbare oppfatninger og engasjement i alt fra popmusikk til Oslos arkitektur, er mønstergyldig og vitner om et hjerte som banker like mye for menneskene av kjøtt og blod, som for 'saken' i sin faktuelle og politiske betydning."
Frode Johansen Riopelle, Klassekampen
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Anders Sømme Hammer

Anders Sømme Hammer (f. 1977) har arbeidet som journalist i Afghanistan siden sommeren 2007, de siste årene mest med dokumentarer. Han ble kåret til "Årets frilanser 2010" av frilansjournalistene i Norsk Journalistlag og er blitt tildelt Fritt Ords Pris for 2011. Høsten 2010 kom Hammers debutbok "Drømmekrigen. Hjerter og sinn i Afghanistan og Norge", som fikk fantastiske kritikker. Han har også skrevet "Heia Kabul!" (2013), om en ung afghansk kvinnes kamp for å få spille fotball.
Sammen med Kristin Solberg er Anders Strømme Hammer både kåret til vinner av Flyktninghjelpens utenriksmagasin Perspektivs pris for uavhengig rapportering fra det krigsherjede Afghanistan og tildelt Den store journalistprisen 2014 for sin dekning fra innsiden av konfliktområder.
Mer om forfatteren