Bla i boken

Hedys krig

Velg format

189 kr
På lager
ISBN
9788203377587
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I juni 1940 blir de britiske kanaløyene okkupert av tyskerne. Hedy Bercu er en ung jødisk kvinne fra Wien som flyktet fra nazistene til Jersey to år tidligere. Men denne gangen kommer hun seg ikke unna.

Hedy er redd. Hun vet hva nazistene gjorde mot jøder i Østerrike, og frykter for sitt liv. Hun gjør det hun kan for å skaffe mat, overleve okkupasjonen og unnslippe konsentrasjonsleirene. Hun skjuler identiteten sin og får jobb som oversetter for tyskerne, ettersom hun er en av de veldig få på øya som kan tysk. Denne jobben gjør det også mulig for henne å bidra i motstandsarbeidet. Motvillig faller hun for den tyske løytnanten Kurt, som har blitt forelsket i henne. De vet begge at forholdet setter deres liv i fare, men kjærligheten gjør dem modige.

Fortellingen om Hedy og Kurt er basert på virkelige hendelser på Jersey under andre verdenskrig.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203377587
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Solveig Moen Rusten
Salgsdato 29.04.2022
Orig. tittel Hedy's war
Emne Skjønnlitteratur Romaner 1939-1945 Historisk litteratur England Jøder Andre verdenskrig
Lest av Siv Charlotte Klynderud
Jenny Lecoat

Jenny Lecoat

Jenny Lecoat vokste opp på Jersey. Besteforeldrene på begge sider var aktive i motstandskampen, og deler av deres fortelling inspirerte forfatteren til å skrive denne boka. Lecoat flyttet etter hvert til Storbritannia og har arbeidet som standup-komiker, skuespiller, skribent og manusforfatter. Les mer