Gruppen

På lager
ISBN
9788203373787
Innbundet
kr 399,-

Detaljert informasjon

  • ISBN: 9788203373787
  • Orig. tittel: The group
  • Oversetter: Hilde Rød-Larsen
  • Salgsdato: 12.07.2019
  • Språk: Bokmål
  • Sider: 462
Åtte unge kvinner uteksamineres fra eksklusive Vassar College i 1930-tallets New York. De er ulike, men de er smarte, ambisiøse og de har bestemt seg for å gjøre alt det mødrene deres ikke gjorde: Få en karriere, gifte seg av kjærlighet, engasjere seg politisk og alltid være venner. Virkeligheten ¿ mannens verden ¿ møter dem med et brak. For de forventes å gifte seg med Den Rette. Og hvem er han?
Gruppen gir en ramsalt beskrivelse av hvordan de åtte venninnene på ulikt vis tvinges som koner og mødre inn i små og ufrie liv.
Gruppen utkom i 1963, solgte fem millioner eksemplarer og lå på New York Times¿ bestselgerliste i to år. Boken er like skarp, aktuell og underholdende i dag og det er ingen overdrivelse å kalle Gruppen for selve urkilden til skildringen av unge urbane kvinners strev med sex, relasjoner og karriere.

 

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast seks «Praktfull kollektivroman (...) les og nyt.» Stein Roll, Adresseavisen
 
Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem «… en klassiker verdt å lese.» Guri Hjeltnes, VG
 
Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem «Sex og singelliv for viderekomne. Mary McCarthys suksessroman fra 1963 er like medrivende nå som da den først kom ut … bare å lene seg tilbake og nyte.» Erle Marie Sørheim, Dagbladet

  
Vis mer informasjon om boka… Vis mindre informasjon om boka…

Mary McCarthy

Mer om forfatteren