Gomorra

en reise i camorraens økonomiske imperium og deres drøm om herredømme

Velg format

Forventet i salg
199 kr
ISBN
9788203212185
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I flere år etterforsket den unge italienske journalisten Roberto Saviano camorraen i Napoli. I "Gomorra" gir han oss sin rystende - og rasende - beretning om et fullstendig hensynsløst kriminelt system som har ett eneste mål: maksimal profitt.
Saviano bygger opp sin brannfakkel av en bok gjennom egne opplevelser, glimt av konkrete saker, rettsdokumenter og et fantastisk persongalleri med aktører fra alle sider i den pågående krigen. Han skriver et portrett av sin samtid, og hans krysning av kunnskap, raseri og refleksjon har gjort denne boken til et vendepunkt i forståelsen av camorraen spesielt og kriminalitet generelt.

Prisbelønte og sensasjonelle "Gomorra" er blitt en bestselger i mange land, også i Norge. Boken er dessuten blitt en kritikerrost og prisbelønt film.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 351
Utgitt 2009
ISBN 9788203212185
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Jon Rognlien
Salgsdato 24.02.2009
Orig. tittel Gomorra
Emne Faglitteratur Økonomisk kriminalitet Mafia Italia

Roberto Saviano

Roberto Saviano er født i Napoli i 1979. Han har studert filosofi og skriver for en rekke aviser og magasiner i inn- og utland. "Gomorra", hans første bok og en blanding av sakprosa og fiksjon, vakte umiddelbar oppsikt da den kom ut i Italia i 2006. Den er blitt en internasjonal bestselger, Saviano er blitt tildelt en rekke litterære priser, og boken ble filmet av Matteo Garrone i 2008. Savianos avsløringer har ført til at han er blitt dømt til døden av camorraen, og han lever under konstant politibeskyttelse. Saviano har bl.a. også skrevet to artikkelsamlinger og novellen "Det motsatte av døden". "ZeroZeroZero" er hans tredje bok, og denne gangen er det kokain det handler om. Les mer