Gestapos hemmelige terrorplan

operasjon Blumenpflücken

Velg format

Forventet i salg
169 kr
ISBN
9788203294198
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Her fortelles en brutal og lite kjent historie om tyske terrordrap i Norge, begått fra juni 1944 til januar 1945.

Operasjon Blumenpflücken var nazistenes hemmelige drapsplan. Det var sjefen for Gestapos etterretningsavdeling, den tidligere prestestudenten Albert Weiner, som ledet operasjonen. Weiner var en effektiv drapsmann, en fryktet mann også blant sine egne. Han skjøt selv tre av Blumenflücken-ofrene.
Minst 11 nordmenn ble drept i alt. Det var snakk om rene snikmord. Flere av ofrene ble bortført og senere funnet døde ved landeveier eller på øde steder. Morderne bar sivile klær, og ugjerningene var planlagt så det skulle se ut som de var utført av andre nordmenn. Slik ønsket Gestapo å skape redsel, uhygge og splid i befolkningen.
Boken følger drapene fra planlegging til utførelse og frem til rettssakene mot morderne etter krigen. De dødes familier og deres skjebne blir også skildret. Dette er en fortelling om terror, og om terrorens følger.
"Rystende om Gestapos drapsraid, om ofrene for den og deres familier."
Sølvi Wærhaug, VG, Årets beste bøker 2013

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203294198
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 11.10.2013
Emne 1939-1945 Gestapo Krigens rett Faglitteratur Norge Drap Andre verdenskrig

Christopher Hals Gylseth

Christopher Hals Gylseth er cand.philol. med hovedfag i idéhistorie. Han er forfatter og frilansskribent. Gylseth har skrevet et titalls kritikerroste sakprosabøker, biografier om forfatteren Øvre Richter Frich og avisredaktøren Olav Thommessen samt "Storoksen Arve Solstad og Dagbladet". Les mer