Frykten har et ansikt

rapport fra Colombia

Velg format

159 kr
På lager
ISBN
9788203294211
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Borgerkrigen i Colombia har ført til at hele befolkningen lever i konstant frykt. "Frykten har et ansikt" er en gripende og innsiktsfull bok om en krigs ofre.

Kidnappinger. Drap. Intern fordrivelse. Grove brudd på menneskerettigheter. Gjennom tiår med geriljaopprør og brutal statlig undertrykkelse har Colombia vært et av verdens mest voldsherjede land. Ingen er blitt spart, verken fattig eller rik. I dag knyttes det et visst håp til de pågående fredsforhandlingene, men voldsnivået er fremdeles uhyggelig høyt. Hvordan klarer colombianerne å takle livet sitt, enten de lever bak høye stålgjerder i urbane Bogotá eller på landsbygda ved foten av Santa Martas snødekte fjell, med krigen som et truende bakteppe?

Gjennom flere lange opphold i Colombia har Kristina Johansen kommet tett på hverdagslivet til mennesker fra alle samfunnslag. Villig deler de sine historier med henne og gir oss unik innsikt i hva det vil si å leve i frykt. Samtidig får vi en dypere forståelse av den blodige og kompliserte konflikten i Colombia og følgene av en kontroversiell sikkerhetspolitikk som ikke klarte å bringe fred til landet. Her finner vi også bakgrunnen for at dagens regjering har valgt å satse mer på dialog enn på konfrontasjon.
"Tankevekkende (...) en varm og klok bok om et fascinerende særegent og sammensatt land."
Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

"... en viktig bok om å leve med vold i hverdagen, og om menneskets evne til å normalisere det uhyrlige. Men dette er også en bok om engasjement, og det er med på å gjøre den ekstra viktig. For du skal ikke tro at det ikke angår deg, bare fordi krigen synes så langt unna. Volden rammer alle, og som medmennesker er det vårt ansvar å bry oss."
Signe Prøis, Klassekampen

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2013
ISBN 9788203294211
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 13.11.2013
Emne Faglitteratur Samfunnsanalyse Borgerkrig Colombia

Kristina Johansen

Kristina Johansen er frilansskribent med journaliststudium fra Universidad de los Andes (Bogotá) og hovedfag i sosialantropologi fra Universitetet i Bergen. Hun har arbeidet som ledsager for truede menneskerettighetsaktivister i Colombia og Mexico gjennom Peace Brigades International (PBI) og som daglig leder for Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG). Les mer