Fra Pax til paven

minner om meninger

Velg format

139 kr
På lager
ISBN
9788203293603
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Hans Fredrik Dahl har vært omstridt i offentligheten helt siden han tidlig på 1960-tallet - tross sin
høyborgerlige bakgrunn - sto fram på den radikale fløyen i studentpolitikken og i kretsen rundt Pax
forlag og tidsskriftet Kontrast.
Hans Fredrik Dahl er kjent som en markant kulturredaktør, anerkjent medieforsker og en av våre mest sentrale sakprosaforfattere - og omstridt okkupasjonshistoriker. Nå har han skrevet en dypt personlig erindringsbok, der han reflekterer over sitt mangslungne virke. Sin livslange interesse for annen verdenskrig fører Dahl tilbake til barndommen, som etterlot sterke inntrykk av «tyskerne» og den rollen de spilte, sammen med sine norske meningsfeller, under okkupasjonen. Og Dahls perspektiver, fremført i en umiskjennelig stil som lett kunne oppfattes som arrogant, skulle altså bringe ham på kant med toneangivende kretser på så vel venstre- som høyresiden. Hans banebrytende biografi over Vidkun Quisling ble utgitt i to store bind i 1991-92. Senere vakte han furore ved å støtte den «revisjonistiske» historikeren David Irving, en støtte han måtte gjøre offentlig avbikt for da det ble fastslått at Irving var en regulær svindler.
Etter et alvorlig sykdomstilfelle i 2006 ble Hans Fredrik Dahl kristen. Den tidligere radikale marxisten bestemte seg for å bli katolikk, i likhet med sin eldre bror Jac, som allerede i 1955 konverterte til katolisismen og to år senere sluttet seg til karteuserordenen, en av verdens strengeste klosterordener.
Fromhet er neppe det første man forbinder med den stridbare Hans Fredrik Dahl, men i dag står troen sentralt i hans liv. Det er en lang vei han har fulgt, «fra Pax til paven».

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2012
ISBN 9788203293603
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 01.10.2012
Emne Forskere Kristenlivet Faglitteratur Personlige beretninger Mediamiljøer Andre verdenskrig

Hans Fredrik Dahl

Hans Fredrik Dahl er professor emeritus ved Institutt for medier og kommunikasjon, Universitetet i Oslo, og har utgitt en rekke historiske og mediehistoriske bøker. Les mer