Fornuft og følelse

Velg format

199 kr
På lager
ISBN
9788203366819
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Marianne Dashwood er romantisk og lidenskapelig og faller hodestups for den sjarmerende John Willoughby. Hun ignorerer advarslene fra sin mer praktiske søster Elinor, om at hun vil bli offer for sladder med sin impulsive livsstil. Elinor tar i større grad hensyn til samfunnets normer og regler, og legger bånd på sin egen kjærlighet til Edward Ferrars.
Begge søstrene er praktisk talt arveløse, noe som svekker deres muligheter på ekteskapsmarkedet, og de opplever store skuffelser når kjærlighet og ekteskap ikke lar seg forene. Men, i likhet med mange Austen-heltinner finner de til slutt lykken på tross av store utfordringer underveis.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Sider 410
Utgitt 2021
ISBN 9788203366819
Format Pocket
Språk Bokmål
Oversetter Merete Alfsen
Salgsdato 23.08.2021
Orig. tittel Sense and sensibility
Emne Skjønnlitteratur Romaner 1800-tallet Overklassen Kjærlighet Klassisk litteratur England
Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen (1775-1817) var datter av en prest i Hampshire. Hun vokste opp blant fem brødre og en søster og levde siden et rolig liv som ugift sammen med familien. Alt som ung begynte hun å skrive, påvirket av Shakespeare og engelsk romankunst så vel som av samtidens skrekk- og triviallitteratur. Ofte skrev hun i ledige stunder på papirlapper, som første mange år senere ble redigert og utgitt som bøker. Det gjaldt blant andre "Fornuft og følelse" (1811) og "Stolthet og fordom" (1813), og flere av bøkene utkom anonymt under påskriften "By a Lady". Les mer