Bla i boken

Fornuft og følelse

Velg format

169 kr
På lager
ISBN
9788242166524
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Jane Austen skrev ofte i ledige stunder på papirlapper, som først mange år senere ble redigert og utgitt som bøker, blant annet «Fornuft og følelse».

Marianne Dashwood er romantisk og lidenskapelig og faller hodestups for den sjarmerende John Willoughby. Hun ignorerer advarslene fra sin mer praktiske søster Elinor, om at hun vil bli offer for sladder med sin impulsive livsstil. Elinor tar i større grad hensyn til samfunnets normer og regler, og legger bånd på sin egen kjærlighet til Edward Ferrars.

Begge søstrene er praktisk talt arveløse, noe som svekker deres muligheter på ekteskapsmarkedet, og de opplever store skuffelser når kjærlighet og ekteskap ikke lar seg forene. Men, i likhet med mange Austen-heltinner finner de til slutt lykken på tross av store utfordringer underveis.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2017
ISBN 9788242166524
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Merete Alfsen
Salgsdato 16.11.2017
Orig. tittel Sense and sensibility
Emne Skjønnlitteratur Overklassen Romaner 1800-tallet Klassisk litteratur England Kjærlighet
Lest av Bodil Vidnes-Kopperud
Jane Austen

Jane Austen

Jane Austen (1775-1817) var datter av en prest i Hampshire. Hun vokste opp blant fem brødre og en søster og levde siden et rolig liv som ugift sammen med familien. Alt som ung begynte hun å skrive, påvirket av Shakespeare og engelsk romankunst så vel som av samtidens skrekk- og triviallitteratur. Ofte skrev hun i ledige stunder på papirlapper, som første mange år senere ble redigert og utgitt som bøker. Det gjaldt blant andre "Fornuft og følelse" (1811) og "Stolthet og fordom" (1813), og flere av bøkene utkom anonymt under påskriften "By a Lady". Les mer