Bla i boken

Forandre seg

metode
Annen tilknytning:

Velg format

Tilbudspris 297 kr Før 339 kr
På lager
ISBN
9788203395833
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Édouard Louis nye roman starter der debuten «Farvel til Eddy Bellegueule» slutter, og befinner seg i likhet med forfatterens tidligere bøker i skjæringspunktet mellom skjønnlitteratur og sosiologi.

«Forandre seg: Metode» handler om Louis ekstreme klassereise, fra mobbet guttunge og underpriviligert tenåring til verdenskjent intellektuell og internasjonal stjerneforfatter, alt før fylte tredve.

Som den første i sin slekt tar Édouard høyere utdanning, og gjør siden et nærmest utenkelig sprang, når han kommer inn på eliteskolen École Normale Supérieure i Paris. På veien dit finner, og senere forkaster han mennesker som hjelper ham opp og fram. Som venninnen Elena og familien hennes. Deres verden av opera, middagsselskaper og litteratursamtaler blir en trygg havn for tenåringen fra Hallencourt, men oppleves for liten og provinsiell når han må komme seg videre.

Nådeløst selvgranskende skriver Édouard Louis om å forandre og gjenskape seg selv, som en hevn mot alt man kommer fra, og for å overleve, om hvor langt man kan nå, og hvor mye det kan koste.

«Brutal, glimrende og vond å lese (...) Édouard Louis har skrevet sin beste bok så langt.»

Erlend Loe, Aftenposten

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2022
ISBN 9788203395833
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Salgsdato 11.11.2022
Orig. tittel Changer
Emne Biografisk litteratur Arbeiderklassen Skjønnlitteratur Romaner Frankrike Sosial mobilitet Forfattere Homofili
Édouard Louis

Édouard Louis

Édouard Louis ble født som Eddy Belleguele i 1992 og vokste opp i et fattig arbederklassemiljø i Nord-Frankrike. Han debuterte i 2014 med den selvbiografiske romanen "En finir avec Eddy Bellegueule" - "Farvel til Eddy Bellegueule", som blant annet skildrer hans egen klassereise. Boken er oversatt til mer enn 30 språk og etablerte forfatteren som en av Europas viktigste unge, litterære stemmer. I 2016 utkom «Voldens Historie» og i 2018 utkom «Hvem drepte faren min», som ytterligere befestet forfatterens posisjon. Aschehoug utgir tre Louis-titler i løpet av 2022. Les mer