Bla i boken

Farvel til Eddy Bellegueule

Annen tilknytning:

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788242164155
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
I romanen «Farvel til Eddy Bellegueule» skriver Edouard Louis sitt eget liv. Boka ble en sensasjon da den kom ut i Frankrike og skapte enorm debatt. Forfatteren, som sier at vi må slutte å romantisere ulykke, var bare 21 år da han debuterte. Han har kjempet hardt og kommet langt.

Egentlig er Eddy Bellegueules opprør mot foreldre, fattigdom og en sosial bakgrunn med vold og rasisme, det andre trinnet i denne unge guttens dramatiske liv. For før han klarer å gjøre opprør mot den verden han vokser opp i, er det denne verdenen som står opp mot Eddy. Svært tidlig opplever han både forakt og alvorlig mobbing fra sine egne. Valget er enkelt da muligheten til slutt byr seg. Flukt.

Dette er en annerledes klassereise, men det kunne vært historien til så mange andre unge som føler at verdenen de lever i, er altfor trang.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2016
ISBN 9788242164155
Format Lydbok (nedlastbar)
Språk Bokmål
Oversetter Egil Halmøy
Salgsdato 07.07.2016
Orig. tittel En finir avec Eddy Bellegueule
Emne Oppvekst Homofile Arbeiderklassen Skjønnlitteratur Biografisk litteratur Fattigdom Frankrike Romaner
Lest av Lasse Vermeli
Édouard Louis

Édouard Louis

Édouard Louis ble født som Eddy Belleguele i 1992 og vokste opp i et fattig arbederklassemiljø i Nord-Frankrike. Han debuterte i 2014 med den selvbiografiske romanen "En finir avec Eddy Bellegueule" - "Farvel til Eddy Bellegueule", som blant annet skildrer hans egen klassereise. Boken er oversatt til mer enn 30 språk og etablerte forfatteren som en av Europas viktigste unge, litterære stemmer. I 2016 utkom «Voldens Historie» og i 2018 utkom «Hvem drepte faren min», som ytterligere befestet forfatterens posisjon. Aschehoug utgir tre Louis-titler i løpet av 2022. Les mer