Eurydike snur

dikt

Velg format

179 kr
På lager
ISBN
9788203364600
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Todelt diktbok om et par som er blitt delt og atskilt av døden, men døden atskiller dem likevel ikke slik livet gjorde. I Del I snakker den levende, til den døde. Språket er enkelt, klart, lett å forstå. Men likevel: hva slags sorg, hva slags følelser er dette? Hva er det den levende vil at den døde skal se, og hvorfor? Er det skyld, er det hevn, er det angst? Hvilken makt tar den levende seg over den døde ved å «skrive henne», tegne et portrett, og hva sier det om han? I Del II lar han «henne» komme til orde.
Vi leser et utvisket og stakkarslig portrett av den døde. Hvor ble hun og livet hennes av, de to har forsvunnet fra hverandre, døden hennes er både tilfeldig og nødvendig. Han har kvittet seg med henne, men hun hjemsøker ham etter sin død. Samlivet som en gang ble avbrutt, fortsetter på et annet plan.

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2019
ISBN 9788203364600
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 18.02.2019
Emne Døden Skjønnlitteratur Ekteskap og parforhold Lyrikk
Oddbjørn Birkeland

Oddbjørn Birkeland

Oddbjørn Birkeland (f.1949) kjem frå Bjerkreim i Rogaland, bur på Østerås i Bærum. Han har tidlegare utgjeve På bagsidå av steinane e de heilt stilt (2013) og Eurydike snur (2019). Les mer