Etter festen

roman

Velg format

149 kr
På lager
ISBN
9788203351143
  • Papirbøker sendes innen 2 virkedager
  • Ebøker kan sendes til Kindle
Sliten og urolig setter Ragna seg i bilen og kjører til foreldrenes hus. Det er dagen etter farens 70-årsfeiring, en fest hun har følt ansvar for å gjennomføre, men ikke synes hun lyktes med. Hun fikk aldri bestemt seg for om morens følelser eller farens forventninger var det viktigste. Ytre sett gikk alt greit, men hun vet bedre. Greit er ikke godt nok, verken for moren eller faren. Hun føler seg skyldig i å ha spolert alt og prøver å roe seg ned med fornuft og fakta: Maten var ok, ingen kranglet, det meste gikk bedre enn forventet. Fremme ved barndomshjemmet skjønner hun likevel at fornuften kommer til kort, følelsen av katastrofe er det som stemmer best med virkeligheten.

"Etter festen" er en frittstående oppfølger av "Til og fra fest" (2010), der vi fulgte musikeren Espen til den samme 70-årsfeiringen, en feiring som viste seg å bli skjebnesvanger for flere enn jubilanten. "Etter festen" viser Ragnas perspektiv på hendelsesforløpet. En fortelling om rystende og gjenkjennbare familierelasjoner.

"Kari Bøge avdekker og avslører ødeleggende familierelasjoner med presisjon og brutal innsikt. Bøges nye roman 'Etter festen' er en direkte oppfølger til fjorårets 'Til og fra fest'. Og det er nettopp denne evnen til å se de hårfine bevegelsene i de tette båndene mellom mennesker som er den store kvaliteten i denne romanen, og som gjør den til både urovekkende og ubehagelig lesning."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Kari Bøge skriver klokt om familieforholdene våre. Hun avdekker litt etter litt, men spenningen opprettholdes helt til slutt."
Anita Korsgaard, Vårt Land

Vis info om boka Skjul info om boka

Nivå Voksen
Utgitt 2011
ISBN 9788203351143
Format Ebok
Språk Bokmål
Salgsdato 10.10.2011
Emne Skjønnlitteratur Romaner Familie
Kari Bøge

Kari Bøge

Kari Bøge ble født i 1950 i Stockholm, av dansk mor og norsk far. Som barn bodde hun noen år i Italia og Portugal, og fulgte med sin far, som var navigatør i SAS, på flere reiser. Dette resulterte i en erkjennelse av at det finnes ulike perspektiver på det meste, noe som er blitt en grunnstein i hennes livsoppfattelse. Der andre barn kunne skilte med et fast nærmiljø og en forankring i en oversiktelig kultur, vokste Kari Bøge opp i et annerledes spenningsfelt.

I stedet for å utdanne seg til noe, har hun i store trekk valgt å la veien bli til mens hun har gått. Det har blant annet ført til flere romaner, diktsamlinger, ungdomsbøker og malerier, og en serie av illustrasjoner. Hun ble medlem av Unge Kunstneres Samfund i 1968, fikk antatt sin første roman, Asmorelda, i 1971, og har illustrert barnebøker og leseverk, hatt tegninger i aviser, samt illustrert for barne-TV og i litteraturtidsskriftet Basar, der hun var med i storredaksjonen.

Viviann, fri fra 2017 markerte avslutningen på hennes seks anerkjente og kritikerroste bøker om den sterke og frihetssøkende romankarakteren Viviann. Den første boka, Viviann, hvit, ble utgitt i 1974, så fulgte Lyset er så hvitt om sommeren (1975), Viviann og Lin (1980), Søster Viviann (1988) og Lins bok (2002). Våren 2022 var Kari Bøge aktuell med romanen Om alt kunne slutte her. Les mer